Ahmet Şık hakkında dokunulmazlığının kaldırılması amacıyla 3 ayrı fezleke hazırlandı

Ahmet Şık hakkında dokunulmazlığının kaldırılması amacıyla 3 ayrı fezleke hazırlandı
Hakkında 3 ayrı dosyadan dava açılan Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık için hazırlanan fezlekeler, Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden Kurulu Karma Komisyonu'na gönderildi.

Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık’a, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek, dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle 3 ayrı fezleke düzenlendi. Fezlekelerden ilki, Gezi davasından beraat eden Osman Kavala’nın aynı akşam farklı bir dosyadan tutuklanmasına ilişkin Şık’ın yaptığı "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla gerçekleşti" açıklaması.

Şık hakkında "Pelikan çetesi" paylaşımları gerekçe gösterilerek, Hilal Kaplan'a "hakaret" suçundan da ayrı fezleke düzenlendi. Şık’ın, Twitter hesabından yaptığı, "Pelikan çetesi ve medyadaki saray soytarıları kaybetti diyemeyenler seçim analizi yapıyor" şeklindeki paylaşımı, dokunulmazlığının kaldırılması istemine gerekçe gösterildi.

Şık’ın katıldığı Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi programında sarf ettiği, "Kusura bakmasınlar bunlar gazeteci değil parti militanı, bir suç örgütünün halkla ilişkiler faaliyetini yürütüyorlar" sözleri nedeniyle de "hakaret" suçundan ayrı bir fezleke düzenlendi.

Ahmet Şık, hakkında düzenlenen fezlekeler, başkanlığını AKP’li eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yaptığı Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyona gönderildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar