Ahmet Nesin vatandaşlıktan çıkmak için başvurdu

Ahmet Nesin vatandaşlıktan çıkmak için başvurdu
Özgür Gündem davasından beraat etmesine rağmen pasaport alamayan Ahmet Nesin İsviçre'deki Türkiye Başkonsolosluğu’na internet yoluyla vatandaşlıktan çıkarılma başvurusunda bulundu.

'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katıldıkları için RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve TİHV Genel Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile birlikte yargılandığı Özgür Gündem davasından beraat etmesine rağmen kendisine pasaport verilmemesi gerekçesiyle vatandaşlıktan çıkacağını açıklayan gazeteci-yazar Ahmet Nesin, bugün İsviçre'deki Türkiye Başkonsolosluğu’na internet yoluyla vatandaşlıktan çıkarılma başvurusunda bulundu.

Ahmet Nesin, İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan Türkiye Başkonsolosluğu’na giderek bu yöndeki başvuru dilekçesini Konsolosluk yetkilerine verdi.

'AMACIM 'YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ'DAKİ 'YAŞAR' OLAMAK DEĞİL'

Başvurunun ardından Mezopotamya Ajansı'na açıklamalarda bulunan Ahmet Nesin, Cenevre'deki Türkiye Başkonsolosluğu’na yaptığı başvuru talepli dilekçenin bir örneğini de Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na yolladığı söyledi:

"Başvurumu biraz önce yaptım. Söylemek istediğim şu, birileri Türkiye'de Aziz Nesin’in roman kahramanı 'Kağnı Gölgesindeki İt, Zübük' olmak ve onu oynamak ve canlandırmak isteyebilirler. Ama benim amacım, Aziz Nesin’in roman kahramanı ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’daki 'Yaşar’ olmak ve onun gibi yaşamak değil. Benim kendi bireysel haklarım ve demokratik haklarım var. Onlar beni yargılarken kimliğimi vermiyorlarsa, neden yargılıyor. Bence yargılayamamaları gerekir. Bir ülke bu kadar sallapati yönetilemez, bu kadar gayrı ciddi olunamaz."

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar