Ahmet Hakan'dan Bilim Kurulu üyelerine: Açın lokantaların, kafelerin önünü, duyun feryadı

Ahmet Hakan'dan Bilim Kurulu üyelerine: Açın lokantaların, kafelerin önünü, duyun feryadı
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Hakan, pandemi sonrası yaşanan işsizliğin sorumluluğunu hükümete değil, Bilim Kurulu üyelerine yıktı.

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı Ahmet Hakan, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyelerine seslenerek ‘sürekli konuştuklarını ama bir türlü açılın kapılar’ demediklerini yazdı. Hakan, Coronavirus pandemisi sonrası yaşanan işsizliğin nedeninin ise Bilim Kurulu’nın aldığı salgın tedbirlerinden kaynaklandığını savundu.

Dünya ve yurt genelinde sağlık otoritelerinin salgını durdurmak için tam kapanmanın şart olduğu yönündeki uyarılarını görmezden gelen Hakan’ın, pandemi sonrası yaşanan ekonomik kriz ve işsizlikten, hükümeti değil, Bilim Kurulu üyelerini sorumlu tuttuğu görüldü.

Bilim Kurulu üyelerine "Bilmem farkında mısınız? Otel, restoran, kafe sektöründe yüz binlerce işletmecimiz, servis elemanımız, aşçımız, komimiz, bulaşıkçımız perişan durumda. Hastalıktan değil işsizlikten gidecekler" ifadeleriyle seslenen Hakan’ın bugünkü yazısının "Korona hocalarına minik bir sesleniş" başlıklı bölümü şöyle:

"Sevgili hocalarım.

Özellikle Bilim Kurulu üyesi hocalarım.

Şubat diyorsunuz, mart diyorsunuz. Vaka sayısı diyorsunuz, ölüm sayısı diyorsunuz. Mutasyon diyorsunuz, mutant diyorsunuz. Çin aşısı diyorsunuz, Alman aşısı diyorsunuz. 14 gün diyorsunuz, 28 gün diyorsunuz.

Kısacası...

Diyorsunuz da diyorsunuz.

Fakat bir türlü...

"Açılsın artık kapılar" demiyorsunuz.

Sevgili hocalarım.

Bilmem farkında mısınız?

Otel, restoran, kafe sektöründe yüz binlerce işletmecimiz, servis elemanımız, aşçımız, komimiz, bulaşıkçımız perişan durumda.

Hastalıktan değil işsizlikten gidecekler.

Çok sıkı kurallarla, çok sıkı denetimlerle...

Açın lokantaların, kafelerin önünü.

Duyun feryadı."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar