Ağır hasta tutuklu Şuyur'un ön otopsi raporunda ‘şüpheli ölüm’ yazıldı

Ağır hasta tutuklu Şuyur'un ön otopsi raporunda ‘şüpheli ölüm’ yazıldı
Aliağa Şakran T Tipi 2 Nolu Cezaevi’nde yaşamını yitiren ağır hasta tutuklu Abdülrezzak Şuyur’un 10 gündür yoğun bakımda tutulduğu öğrenilirken, ön otopsisinde ölümü şüpheli olarak yazıldı.

İzmir Aliağa T Tipi 2 Nolu Cezaevi'nde yaşamını yitiren ağır hasta tutuklu Abdülrezzak Şuyur'un 10 gün önce hastaneye kaldırılmasına rağmen ailesine haber verilmediği ortaya çıktı. 10 gündür yoğun bakım ünitesinde tutulan Suyur'un bu süre zarfında ailesine hiç bir şekilde haber verilmezken, cezaevini arayan aileye de cevap verilmedi. Haber alınamaması üzerine dün cezavine görüşe giden aileye burada da hastaneye kaldırılmadığı bilgisi verilmeyerek, ilk önce gerekçesiz bir şekilde gösterilmeyeceği aktarıldı. Bu görüşmeden yaklaşık 1 saat sonra Şuyur'un Yeşilyurt Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdiği haberi verildi.

ŞÜPHELİ ÖLÜM

Gün boyu otopsi işlemeleri için Bayraklı Adli Tıp Kurumu'nda (ATK) bulunan Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Halil Coşkun, Şuyur'un 1'inci derece lenf kanseri olduğunu, 10 gün önce Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bilgisini paylaştı. Ön otopsi raporunda şüpheli ölüm diye geçerken, ölüm tarihi 14 Aralık saat 14.30 olarak yazıldı. Ölüm nedeninin detaylı otopsi raporunda öğrenileceğine yer verildi.

'İHMAL VAR'

Şuyur'un 10 gün önce hastaneye kaldırdığı bilgisini ATK Müdürü’nden alabildiğini aktaran Coşkun, çelişki ve şüpheleri şöyle aktardı: "Abdülrezzak Şuyur 5 Aralık tarihinde Yeşilyurt Devlet  Hastanesi’ne kaldırılıyor. Durumu hakkında ailesine hiçbir şekilde haber verilmiyor, 1'inci derece Lenf Kanseri hastasının hastalığının bu kadar hızlı ilerlemesi mümkün değildir. Cenaze yakınları hastanede hangi tedavi işlemleri ve ilaçların verildiği bilgisi verilmedi. Rapor talepleri ise hastane tarafından verilmedi. Tedavi eden hekim bu raporu vermek zorundadır. Birşeylerin gizlendiğini ve bu ölümün normal bir ölüm olduğunu düşünmüyoruz. Büyük bir ihmal söz konusu olduğu apaçık ortadadır" dedi.

BİR AN ÖNCE TAHLİYE EDİLSİNLER

İnsan Hakları Haftası’nda 2 hasta tutuklunun ihmaller sonucu hayatını kaybettiğini belirten Coşkun, "Biran önce ağır hasta tutukluların tahliye edilerek uygun koşullarda tedavisinin yapılması gerekir. Aksi takdirde yaşanan tüm ölümlerden devletin kendisi sorumludur. Bu ağır hak ihlallerine bir an önce son verilmeli" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar