Hak arayan işçiye OHAL tehdidi

Hak arayan işçiye OHAL tehdidi
Escape Yapı'daki ücretlerini almak için direnişe başlayan işçilere polis OHAL'li gözaltı tehdidinde bulundu.

HABER MERKEZİ - İnşaat-İş sendikası 14 üyesinin ödenmeyen ücretlerini almak için Escape Yapı Kooperatifi önünde direnişe geçti. Direniş alanındaki sendika temsilcisinin aktardığına göre polis direnişi, "yaptığınız direniş ve eylem tarzı OHAL kapsamında Valilik izni gerektirir" gerekçesiyle bastırmak istiyor.

Sendika direnişle ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Escape Konut Yapı Kooperatifi’ne bağlı taşeron firma tarafından ücretleri gasp edilen 14 üyemizin tüm alacaklarını almak için başlattığımız direniş, şantiye önünde devam ediyor.

Afyon Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda bir akademisyen olan Prof. Dr. Abdülkerim Çalışkan’ın sahibi olduğu Escape Yapı’yla tüm görüşme çabalarımız sonuçsuz kalmıştır. Üyelerimizin yaklaşık altı aylık ücretlerinin asgari kısmı bankaya yatmış, fakat elden ödenmesi gereken ana ücretler ise hiçbir koşulda kendilerine ödenmemiştir.

Bizler inşaat işçileri sendikası olarak üyelerimizin bir kuruşluk emeğimini dahi kimseye bırakmadık, bırakmayacağız. Üyelerimizin tüm alacakları son kuruşuna dek ödenene kadar direnişimiz devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

'BASKI VE GÖZALTI TEHDİTLERİNE YANITIMIZ DİRENİŞ OLACAK'

Alınteri'nde yeralan habere göre, direnişteki sendika temsilcisi aktardığı bilgide şunları ifade etti: "Belediye Başkan Yardımcısı olmanın gücünü kullanarak haklı direnişimizi kırmak isteyen Abdülkerim Çalışkan, şantiyeye polis çağırarak direnişimizi sonlandırmamızı, aksi takdirde bizleri gözaltına aldırmakla tehdit ediyor. Baskı ve gözaltı tehditlerine karşı yanıtımız direniş olacak."

Öne Çıkanlar