'Afrin’de 84 kadın katledildi’

'Afrin’de 84 kadın katledildi’
Afrin’de kadınlara yönelik işlenen suçların bilançosunu açıklayan Afrin Sivil Toplum Örgütleri, 84 kadının katledildiğini belirtti.

Afrin Sivil Toplum Örgütleri, Türkiye’nin ve bağlı olduğu grupların Afrin’de kadınlara yönelik işlediği suçların bilançosunu açıkladı. Onlarca kadının katıldığı basın açıklaması Şehba’da okundu. Açıklama metninin Arapça’sını Afrin İnsan Hakları Örgütü Üyesi Wefa Mihemed, Kürtçe’sini ise Sivil Toplum Örgütü Yöneticisi Gulê Cafer okudu.

Açıklamada savaşın devam ettiği bölgelerde kadınların durumuna dikkat çekilerek, "Afrin’de yaşananlar savaş suçunu aşmış durumdadır. Türk devleti mücadeleye öncülük eden kadınlardan intikam almaya çalışıyor. Kadınlar Afrin, Serêkaniyê ve Girê Spî’de terörü yok ettiği için Türk devletinin saldırılarına uğruyor" denildi.

Hazırlanan bilançoya göre Afrin’de 18 Mart 2018’den bu yana 84 kadın katledildi. Bu kadınlardan 6’sı yaşadıklarına dayanmayarak yaşamına son verdi. Binin üzerinde kadın çeteler tarafından farklı tarihlerde kaçırıldı. Birçoğunun akıbeti halen bilinmiyor. 71 kadına yönelik cinsel istismar suçu işlendi.

Açıklamanın devamında işlenen tüm suçlar kınanarak, Birleşmiş Milletler (BM) ve bağlı kuruluşların bu suçlar karşısında harekete geçmesi istendi. (MA)

Öne Çıkanlar