Adıyaman'da evleri basılan tütüncüler gözaltına alındı

Adıyaman'da evleri basılan tütüncüler gözaltına alındı
Adıyaman'da tütüne getirilen 'yetki belgesi' şartına karşı protesto eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle 50’ye yakın kişi bu sabah evleri basılarak gözaltına alındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "yetki belgesi" almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapmayı yasaklanmasına karşı Adıyaman ve ilçelerinde düzenlenen protesto eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle çok sayıda tütüncü gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde jandarma ve polislerce kent merkezi ve ilçelerde düzenlenen ev baskınlarında yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanların Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldükleri öğrenildi. Kentin farklı noktalarına ise, zırhlı araçlar ile birlikte çok sayıda asker konumlandırıldı.

Gözaltı operasyonunun, yetki belgesi şartının içerisinde yer aldığı Torba Yasa’nın bugün Meclis’te görüşülmesi öncesinde yaşanması dikkat çekti. 

HDP'DEN TÜTÜNCÜLERE ZİYARET

Diğer yandan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü ve beraberindeki partili heyet, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından "yetki belgesi" olmadan tütün ticaretini yasaklayan yasaya karşı Adıyaman’daki Tütüncüler Pazarı esnafını ziyaret etti. Sürücü ve beraberindeki heyet, gün boyu kent merkezi ve ilçelerinde bulunan tütün yetiştiricilerini ziyaret edecek. 

Ziyaretlerde konuşan Sürücü, yasanın geri çekilmesi ve tütüncülerin maruz kaldığı yaklaşımlardan dolayı tütün yetiştiricilerinin yanında olacaklarının mesajını verdi. Tütün yetiştiricileri ise taleplerine ilişkin HDP’li heyete aktarımlarda bulundu. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar