Adıyaman'da DTK delegelerine 25 yıl hapis cezası verildi

Adıyaman'da DTK delegelerine 25 yıl hapis cezası verildi
Adıyaman’da aralarında siyasetçi ve STK temsilcilerinin de bulunduğu dört kişiye 'örgüt üyesi olmak' iddiası ile toplam 25 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

Adıyaman’da 3 ay önce tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem il eş başkanı Abuzer Küçükkelepçe, Eğitim Sen Adıyaman eski şube eş başkanı Ayşegül Yücetaş, Demokratik Alevi Derneği (DAD) Başkanı Celal Demirci ve Rıza Acıpayam ile birlikte tutuksuz yargılanan Ebru Güngör hakkında açılan davanın ilk duruşması Adıyaman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme ilk duruşmada dört kişiye toplam 25 yıl 7 ay hapis cezası verdi.

"DTK delegesi olmak ve toplantılarına katılmak" gerekçesi ile "Örgüt üyesi olmak" gerekçesi ile haklarında dava açılan dört kişi tutuklu bulundukları Urfa T Tipi Kapalı Cezaevi ve Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nden duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı.

Savunmaları için söz hakkı verilen dört isim üzerlerine atılı suçlamaları reddederek tahliye talebine bulundu. Savunma yapan avukatlar ise DTK toplantısına katılmanın tek başına suç teşkil etmediğini, söz konusu toplantılara katılmanın tek başına örgüt üyesi olmak suçuna ilişkin yeterli olmadığının belirterek tahliye talebinde bulundu.

Ardından savcılık mütalaasını okuyarak dört ismin "örgüt üyesi olmak" gerekçesi ile cezalandırılmasını istedi.

Duruşmaya verilen aradan sonra mahkeme heyeti Celal Demirci, Ayşegül Yücetaş ve Rıza Acıpayam’a her birinin 6 yıl 3 ay ve Abuzer Küçükkelepçe’ye ise 6 yıl 10 ay hapis cezası vererek tahliye etti. (Mezopotamya Ajansı)

 

Öne Çıkanlar