AKP'den aday olan ismin şirketine 60 ihale verildi

AKP'den aday olan ismin şirketine 60 ihale verildi
AKP yönetimindeki Pendik Belediyesi’nin 88 milyon liralık asfalt ihalesini alan firma ‘tanıdık’ çıktı. İhale, AKP’den aday adayı olan Muharrem İleri’nin Kutlu Yol adlı şirketine verildi.

AKP iktidarında hükümete yakın isimlere verilen kamu ihalelerine her gün bir yenisi ekleniyor. İstanbul’da AKP’li Pendik Belediyesi’nin milyonlarca liralık asfalt ihalesini, partiden aday adayı olan Muharrem İleri’nin firmasına verildiği belirlendi. Söz konusu ihalenin, AKP’li İleri'nin şirketine verilen ilk ihale de olmadığı tespit edildi. İleri'nin yerel yönetimlerden 345 milyon lira tutarında 60 ihale aldığı ortaya çıktı.

Birgün’den Uğur Şahin’in haberine göre AKP’li Ahmet Cin’in idaresindeki Pendik Belediyesi’nin 8 Ağustos’ta "Asfalt Yama Yapılması" başlığıyla açtığı ihale ihale 88 milyon 350 bin TL’lik teklifle ‘Kutlu Yol Asfalt’ isimli şirkete gitti. 20 Eylül’de söz konusu firma ile AKP’li belediye arasında sözleşme imzalandı. Milyonluk ihaleyi alan firmanın sahibi ise ‘tanıdık’ çıktı. Şirketin ortağı Muharrem İleri, AKP’den Mardin Midyat Belediye Başkanlığı’na aday adayı olmuştu.

AKP’li belediyelerin ihalelerine adeta ‘abone’ olan şirketin ortağı İleri, 2019 yılındaki seçimlerde, AKP’den Midyat Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını duyurmuş, aday gösterilmese de "partisine gönülden bağlı olduğunu" dile getirmişti. Midyat doğumlu olan AKP’li İleri, aynı zamanda İstanbul Midyatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı.

FİRMA BELEDİYELERDEN 60 İHALE ALMIŞ

Kutlu Yol Asfalt firmasının, AKP’li belediyelerden çok sayıda ihale aldığı tespit edildi. Şirket, yerel yönetimlerden son 11 yılda 345 milyon 20 bin TL tutarında tam 60 ihale aldı.

O ihaleler ve tutarları şöyle:

•Tuzla Belediyesi’nden 122 milyon 650 bin TL’lik 20 ihale.

•Pendik Belediyesi’nden 113 milyon 933 bin TL tutarında altı ihale.

•Çekmeköy Belediyesi’nden 46 milyon 492 bin TL bedelli 11 ihale.

•Bağcılar Belediyesi’nden 4 milyon 943 bin TL’lik bir ihale.

•Beykoz Belediyesi’nden 4 milyon 136 bin TL tutarında bir ihale.

•İBB’de AKP’nin yönetimde olduğu dönemde belediye iştiraki İSFALT’tan 54 milyon 33 bin TL’lik 21 ihale.

Öne Çıkanlar