Adana'da iş cinayeti: Yardım etmek isteyen işçiler de zehirlendi

Adana'da iş cinayeti: Yardım etmek isteyen işçiler de zehirlendi
3 metre yükseklikten konteynere düştüğü sırada çöp kamyonundaki çöplerin üzerine döküldüğü işçi hayatını kaybetti. Arkadaşlarını kurtarmaya çalışan 3 işçi, metan gazından zehirlendi.

Adana’nın Kozan ilçe belediyesinde görevli temizlik işçisi Beyti Topçu ve arkadaşları, topladıkları çöpleri, çöp kamyonuyla Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait çöp aktarım istasyonuna götürdü. İstasyonda rampaya çıkarılan kamyondaki çöplerin aşağıda bulunan TIR’ın konteynerine boşaltılması sırasında Beyti Yılmaz, dengesini kaybedip, 3 metre yükseklikten konteynere düştü. Kamyondaki çöpler de Topçu’nun üzerine döküldü.

Çalışma arkadaşları, durumu fark edip yardım istemesi üzerine olay yerine itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekipler gelene kadar arkadaşlarını kurtarmak için konteynere giren Özcan Ömür, Mehmet Kahraman ve Muhammed Öğüt, metan gazından zehirlendi.

İtfaiyenin yaklaşık 1 saatlik çalışmasının ardından Beyti Topçu, konteynerden çıkarılıp hastaneye kaldırılsa da kurtarılamadı. Acılı haberi alıp hastaneye gelen Topçu’nun yakınları, sinir krizi geçirdi. (DHA)

Öne Çıkanlar