Adalet Sofrası: Zulme karşı direnişi büyüteceğiz

Adalet Sofrası: Zulme karşı direnişi büyüteceğiz
Şenyaşar ailesinin “Adalet Sofrası”na misafir olan Rosa Kadın Derneği ve HDP Antep İl Örgütü, ailenin taleplerinin bir an önce karşılanması için çağrı yaptı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 414'üncü gününde sürüyor. Sabah erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden, Urfa Adliyesi önüne gelen anne ve oğlu, oruçlarını nöbet tuttukları alanda açtı. Ailenin adliye binası önünde kurduğu "Adalet Sofrası’na" Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep İl Örgütü ve Rosa Kadın Derneği misafir oldu.

ANNELERİN DİRENİŞİNİ HATIRLATTI

Sofraya katılanlardan Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, Emine annenin direnişinin kadınların hak ve adalet arayışında kıymetli bir örnek olduğuna dikkat çekti. "Emine anne de tek başına sembolleşmiş bir isim olarak gerçekten direnişi büyüttü" diyen Kaya, "Yıllardır bu coğrafyada süregelen haksızlık ve hukuksuzlukların anneler nezdinde özellikle Cumartesi Anneleri, Barış Annelerinin başlatmış olduğu bir takım mücadeleler ve hak arayışları söz konusu. Ancak onların hepsi örgütlü mücadelelerdi. Anneliği, direnişle farklı bir kutsiyete taşımış kadınlar bunlar" diye belirtti.

‘EMİNE ANNENİN DİRENİŞİ YENİ DİRENİŞLER DOĞURACAK’

Özellikle bölgede yargı eli ile ciddi bir cezasızlık politikası uygulandığını ifade eden Kaya devamında şunları söyledi: "Bu da o açıdan çok örnek kritik bir dava. Ne yazık ki devletten gücünü alan bireyler, aileler ya da erkeklerin aynı kökten beslendiklerini her yerde görüyoruz. Bu şiddeti, kadınlara, halklara yöneltiyorlar. Emine annenin yaşadığı gerçekten büyük bir trajedi. Bununla birlikte acısını çok büyük bir direnişe dönüştürmüş bir anne. Biz de ona destek ve güç vermeye geldik. Onun mücadelesinin ve direnişinin yanındayız. Bu mücadelenin de mutlaka bir gün bu coğrafyada sistematikleşen bir hak arayışına dönüşeceğine inanıyorum. Her mücadele beraberinde yenilerini doğuruyor. Bu mücadele de başka kadınlara ve hak arayan birçok kişiye örnek olacaktır. Buna inanıyoruz. Bu zulme karşı direnişi büyüteceğiz."

AİLENİN TALEPLERİ

Şenyaşar ailesinin 414 gündür adalet mücadelesinin sürdüğünü hatırlatan ise HDP Antep İl Örgütü Eşbaşkanı Avni Binici de ailenin hak mücadelesinin kamuoyuna mal olduğunu belirtti. Ailenin adalet mücadelesini takip edeceklerini söyleyen Binici, "Bizler de Emine annenin yürütmüş olduğu bu adalet davasının sonuna kadar takipçisi olacağız. Emine annenin adalet arayışı demokrasi açısından oldukça önemli bir yer edinmiş ve kamuya mal olmuştur. Ailenin 2 temel talebi var. Birincisi Fadıl Şenyaşar’ın tahliyesi ikincisi de hastanede katledilen 3 insanın katillerinin kamuoyu önüne çıkarılarak yargılanmasıdır. Bu anlamda kamuoyuna çağrımız demokrasi mücadelesinde bu taleplerin karşılanması noktasında herkesin Şenyaşar ailesinin arkasında durması, bu davayı sahiplenmesi ve demokrasinin yerleşmesi anlamında mücadeleye katılımlarını bekliyoruz. Devlete çağrımız 414 gündür burada feryat figan adalet dileyecek duruma getirilen Emine annenin mücadelesine karşılık vermesi ve adaletin yerini bulması için gerekli hukuki adımların bir an önce atılmasıdır" ifadelerini kullandı.
Ardından oruç, okunan ezan eşliğinde yapılan "Adalet" temennisi ve dualar ile açıldı.

Öne Çıkanlar