‘Adalet Sofrası'na misafir olan DBP ve DTK’den dayanışma

‘Adalet Sofrası'na misafir olan DBP ve DTK’den dayanışma
Urfa Adliyesi önünde başlattıkları Adalet Nöbetlerini 408’inci gününde sürdüren Şenyaşar ailesinin “Adalet Sofrası”na DBP ve DTK Eş Genel Başkanları misafir oldu.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 408'inci gününde devam ediyor. Ramazan ayı nedeniyle adliye binası önünde "Adalet Sofrası" kuran Şenyaşar ailesinin sofrasına Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ile Keskin Bayındır ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Berdan Öztürk, DBP Diyarbakır Şubesi, Antep İl Örgütü ve çok sayıda yurttaş misafir oldu.

İftar öncesi ailenin adalet talebini değerlendiren DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, DBP ve DTK olarak annenin iftarına konuk olduklarını belirtti. Emine Şenyaşar'ın adalet için 408 gündür adliye önünde nöbet tuttuğunu hatırlatan Aydeniz, "Emine anne, Adalet için burada oturuyor. Adalet sarayında adalet dağıtılmıyor. Bu AKP-MHP faşist iktidarı varlıklarını yok sayma üzerine kuruyor. Emine Anneye adalet gelirse tüm Türkiye'ye gelir. Sırtını iktidara dayadıklarından adalet sağlanmıyor. Suruç'ta hastane içerisinde herkesin gözü önünde bu yaşandı. Emine Annenin isteği hepimizin isteğidir. Şenyaşar ailesine adalet gelmeden ülkeye adalet gelmez. Anne Emine Şenyaşar'ın talebi yerine gelene kadar onun yanındayız" diye konuştu.

'SARAYA SIRTINI VERENLER DÜŞECEK'

"Hukuk ve yargı kalmadı" diyen Aydeniz, "Sarayın söylemleri tek uygulanıyor. Bu iyi bilinsin ki sırtını saraya dayayanlar nasıl dünyada her zaman düştüyse bu saraya sırtını verenler de düşeceklerdir. Adalet yerine gelene kadar annenin, Şenyaşar ailesinin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

'BU DİRENİŞ TARİHİDİR'

Ardından konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ise, Emine Şenyaşar'ın adalet mücadelesine herkesin destek verdiğini belirtti. Öztürk, "Emine Şenyaşar'ın direnişiyle yüz yıldır Kürtlerin adalet talebi devam ediyor. Bu direniş tarihidir. Nerede insan haklarını savunanlar varsa anneye destek versinler. Biz söz verdik; bu adalet gelene kadar desteğimiz sürecek" ifadelerini kullandı.

Ardından iftarlar okunan ezan eşliğinde yapılan "Adalet" temenni dualar eşliğinde açıldı.

Öne Çıkanlar