Adalet Nöbeti: Siyasi partiler bu suça ortaktır

Adalet Nöbeti: Siyasi partiler bu suça ortaktır
Diyarbakır’da Adalet Nöbeti’ni sürdüren tutuklu yakınları, siyasi partilerin cezaevindeki sorunların büyümesindeki sorumluluğuna dikkat çekerek, ‘Siyasi partiler bu suça ortaktır’ dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutuklular için ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti, 241’inci gününde Diyarbakır Adliyesi önünde devam etti.  Açıklamaya, Tevgera Jinên Azad (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkaların Demokratik Partisi (HDP), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER)  ile Diyarbakır 78'ler Derneği üye ve yöneticileri destek verdi.

 Burada konuşan tutuklu yakını Herdem Merwanî, tutuklu yakınlarının dile getirdikleri taleplerin artık toplumun her kesimi tarafından bilindiğini, ancak yetkililerin konuya sessiz kaldıklarını ifade etti.

Hasta tutukluların zulüm altında olduklarını kaydeden Merwanî, "Bugün tüm siyasi partiler, özgürlük ve demokrasiden bahsediyor. Ancak biz tutuklu yakınlarının kapısının önüne zulüm dışında bir şey gelmedi. Eğer ki siyasi partiler bir şey yapacaksa, bugün yapsın. Çünkü bu sorunun büyümesinde siyasi partilerin suçu vardır. Onlar bu suça ortaktır. Burada bir kez daha sesleniyoruz, hasta ve infazı yakılan tutuklular serbest bırakılıncaya kadar onların yanında olmaya, alanlarda olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Tutuklu yakınları, "Hak hukuk adalet" sloganı atarak adliye önünden ayrıldı.(MA)

Öne Çıkanlar