Adalet Nöbeti: Bu zulüm nereye kadar devam edecek?

Adalet Nöbeti: Bu zulüm nereye kadar devam edecek?
Diyarbakır’da Adalet Nöbeti’ni cezaevi önünde sürdüren tutuklu yakınları, raporların onaylanarak çocuklarının serbest bırakılmasını istedi.

Hasta ve infazı yakılan tutukluların başlattığı Adalet Nöbeti, 246’ncı gününde Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde devam etti. Tutuklu yakınlarına, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu Hükümlü Aileler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER) destek verdi.

Adalet Nöbeti’nde  konuşan hasta tutuklu Civan Boltan’ın annesi Nazime Boltan, sürdürdükleri Adalet Nöbeti eylemini 9’uncu ayda devam ettiğini belirterek, adalet ve hukuk için mücadele verdiklerini aktardı. Boltan, "Çocuklarımızın infazını yakmayın, çocuklarımıza baskı yapmayın, çocuklarımızın tedavilerini yapın" dedi.

‘BU ZULÜM VE HAKARET NEREYE KADAR DEVAM EDECEK?’

Adalet Bakanlığı ile Cumhurbaşkanı’na seslenen Boltan, "Çocuklarımıza zulüm yapmayın. Çocuklarımızın raporlarını onaylayıp serbest bırakın" diye konuştu.

 Ömürleri yettiği sürece hem kendi haklarını hem de tutuklu haklarını aramaya devam edeceklerini kaydeden Boltan, "Bu zulümdür. Bu zulüm ve hakaret nereye kadar devam edecek? Çocuklarımızı yakın yerlerdeki cezaevlerine getirin. Hasta çocuklarımızı tedavi edin. Sağır mısınız? Sesimiz gelmiyor mu? Nereye kadar bu zulmü yapacaksınız" diye sordu.

Açıklama  "Hak hukuk adalet" ve "Bijî berxwedana zindana" sloganlarıyla son buldu.

 

Öne Çıkanlar