Adalet Bakanı Gül'ün '10 büyükelçi' yorumu: Türkiye'ye kimse parmak sallayamaz

Adalet Bakanı Gül'ün '10 büyükelçi' yorumu: Türkiye'ye kimse parmak sallayamaz
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 10 büyükelçinin, Osman Kavala'ya ilişkin açıklamalarına dair, 'Türkiye'ye kimse parmak sallayamaz, Türkiye'yi Türkiye'den başka hiçbir güç yönetemez.' dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aydın Kültür Merkezinde düzenlenen, AKP İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Gül, 10 büyükelçinin, Osman Kavala'ya ilişkin açıklamalarına ilişkin, "Türkiye'ye kimse parmak sallayamaz, Türkiye'yi Türkiye'den başka hiçbir güç yönetemez. Türkiye Ankara'dan yönetilir başka ülkelerin başkentinden değil, bunu bilecekler, öğrenecekler." dedi.

'AK PARTİ'NİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN'

Gül, birilerinin AK Parti'nin önünü kesmek için her türlü yolu denediğini ama bunu başaramadıklarını, bundan sonra da bunun değişmeyeceğini savundu.

Hiç kimsenin Türkiye'nin iç işlerine karışamayacağını vurgulayan Gül, "Türkiye'yi dışarıdan yöneteceklerini sandılar işte geçtiğimiz günlerde de gördünüz. Çıkıp Türkiye'nin iç işlerine karışmak istediler ama Cumhurbaşkanımız onları anlayacağı şekilde 'Türkiye egemen bir ülkedir' dedi ve onlara haddini bildirdi. Türkiye'ye kimse parmak sallayamaz, Türkiye'yi Türkiye'den başka hiçbir güç yönetemez. Türkiye Ankara'dan yönetilir başka ülkelerin başkentinden değil, bunu bilecekler, öğrenecekler. Buna AK Parti ve bu millet asla izin vermeyecek. Biz sandıktan çıkan millet iradesine inanmışız, milletin dediği neyse Türkiye'yi o yönetir." şeklinde konuştu.

 

 

Öne Çıkanlar