Acun Ilıcalı, İngiliz takımı Hull City için ne kadar ödeme yapacak?

Acun Ilıcalı, İngiliz takımı Hull City için ne kadar ödeme yapacak?
Ünlü medya patronu Acun Ilıcalı'nın İngiliz takımı Hull City'yi 24 milyon euroya aldığı ortaya çıktı. İngiliz basını, satışın çok kısa sürede onaylanacağını ve açıklama yapacağını yazdı.

İngiliz basını, ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'nın, Championship ekibi Hull City'yi Allam ailesinden satın alacağı rakamı açıkladı. Altı aydır Hull City'i satın almak için girişimlerde bulanan Ilıcalı'nın, Allam ailesiyle yaklaşık olarak 24 milyon euro karşılığında anlaşmaya vardığı açıklandı.

Yapılacak duyurunun daha önce İngiliz Futbol Ligi'nden onay beklemek zorunda kaldığı ancak açıklamanın 24 saat içerisinde yapılmasının artık mümkün olduğu kaydedildi. İngiliz medyasının haberinde, İngiliz Futbol Ligi ile 19 Ocak'ta yapılacak toplantının ardından, devir sözleşmenin imzalanmasının beklendiği aktarıldı.

Ilıcalı geçenlerde verdiği röportajda, "Uzun bir süre kulüp baktım. Hangisi bana daha uygun olur, satın alma imkanım olabilir mi diyerek... Beş kulübü araştırdım. Hull City'yi Premier Lig zamanlarından biliyordum. Gidip şehri ve kulübü görmek istedim. İlk olarak Haziran 2021'de gittim. İndiğim ilk andan itibaren kendimi çok iyi hissettim. Stadyumu ve insanları çok sevdim. Şehre karşı da büyük bir sevgi oluştu içimde. Hull'da da İstanbul'daki Boğaz Köprüsü gibi Humber Köprüsü var. Bu da kaderin bir başka işareti bence. Şehri ve kulübü gezdikten sonra yanımdaki kardeşime döndüm ve dedim ki; "İşte bu benim şehrim ve benim takımım" açıklamasında bulunmuştu.

Öne Çıkanlar