Abdullah Tarhan'ın ardından AKP'de istifalar başladı: 'Kişisel menfaat için...'

Abdullah Tarhan'ın ardından AKP'de istifalar başladı: 'Kişisel menfaat için...'
Hasankeyf Belediyesi Başkanvekili'nin istifasının ardından ilçe teşkilatından Muhittin Orhan da partiyle yollarını ayırarak, 'AKP İlçe Teşkilatı, AKP’yi aile şirketine çevirdiler’ dedi.

AKP’nin liyakata bakmaksızın eş, dost ve "amcaoğlu"nu işe aldığı Hasankeyf’te ortaya çıkan torpil listesiyle bir kez daha belgelendi. İlçede; belediyeye, PTT’ye, il müdürlüklerine AKP’li başkanların yakınları dolduruldu. Batman’da Hasankeyf Belediyesi Başkanvekili Abdullah Tarhan, Hasankeyfli gençler işsiz beklerken AKP’lilerin akrabalarının belediyede işe alınmasını eleştirip partiden istifa ettiğini duyurmuştu.

Tarhan istifasının ardından Hasankeyf Belediyesi’nde Belediye Başkanı Abdülvahap Kusen ve AKP ilçe başkanı Rüstem Ayhan tarafından işe alındığı iddia edilen kişilerin isimlerini açıkladı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Hasankeyf AKP ilçe teşkilatında bir istifa daha yaşandı.15 yıldır partinin ilçe teşkilatında görev yaptığını belirten Muhittin Orhan, istifa ettiğini yazılı bir açıklama ile duyurdu.

Orhan açıklamasında "Hasankeyf AKP İlçe Teşkilatı, AKP’yi aile şirketine çevirdiler. Belediye başkanının ve ilçe başkanlarının onlarca akrabasını belediye, PTT ve farklı kurumlarda değerlendirdiler. Bizzat arkadaşlarımızın mağduriyetini ve tepkisini gördüm. AKP’yi Hasankeyf’te tabela partisine çevirmeleri, bu partiye ülke menfaati için değil de kişisel menfaat için sahip çıkmaları sebebiyle istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

‘YAKIN DURMAYANA İŞ YOK’

CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, "Türkiye’nin her yerinde bu uygulama var. AKP’lilerin dışında işe girebilen var mı? Şu an AKP’ye yakın olmayan, milletvekillerine yakın olmayan, Cumhur İttifakı’na yakın olmayan bir gencimiz işe girebiliyor mu? Bunu artık sistem olarak oturttular" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar