Abdulkadir Selvi, Suriye'ye yönelik askeri operasyon için tarih verdi

Abdulkadir Selvi, Suriye'ye yönelik askeri operasyon için tarih verdi
Selvi, TSK'nin hazırlıklarını tamamlamadan harekatın başlamayacağını belirterek, 'Kurban Bayramı’na dikkat etmek gerekiyor' dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Suriye'ye yeni operasyonda kritik tarih" başlıklı bugünkü yazısında operasyonun tarihine ilişkin bilgiler paylaştı. Suriye operasyonu için öncelikle "Pençe-Kilit operasyonunun bitiş tarihinin önemli olduğunu" belirten Selvi, TSK'nin öncelikle bu operasyonunu "başarıyla tamamlanmasının istediğini" kaydetti.

'ASKERİ SEVKİYAT ÖNÜMÜZDEKİ HAFTADAN İTİBAREN ARTABİLİR'

"Suriye operasyonu için her gün an meselesi, ha girdik ha gireceğiz diye yayınlar yapılıyor, kimi zaman doğru çıkmayan tarihler veriliyor. Ama operasyon için birkaç kritik noktayı paylaşmak istiyorum" diye yazan Selvi, operasyon için planlanan askeri yığınağın tam olarak yapılmadığı bilgisini paylaşarak, önümüzdeki haftadan itibaren askeri sevkiyatın artmasının beklendiğini söyledi.

'KURBAN BAYRAMI'NDAN SONRA SAATLER SAYILI DİYEBİLİRİZ'

"Peki askeri harekât nasıl olacak?" diye devam eden Selvi, yazısında şunları paylaştı:

"Önce Tel Rıfat sonra Münbiç operasyonu mu başlayacak? Yoksa ikisi de eşzamanlı olarak mı yapılacak? Tel Rıfat ve Münbiç operasyonlarının eşzamanlı olarak başlayacağı ifade ediliyor. Ama öncelikle Pençe-Kilit operasyonunun tamamlanmasını beklemek gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bir gece ansızın gelebiliriz' dedi. O nedenle her an beklemeli miyiz? TSK hazırlıklarını tamamlamadan harekâtı başlatmaz. O nedenle Kurban Bayramı’na dikkat etmek gerekiyor. Kurban Bayramı’ndan sonra operasyon için artık günler değil, saatler sayılı diyebiliriz."

Öne Çıkanlar