ABD'den Türkiye sınırında helikopterli operasyon: Üst düzey IŞİD yöneticisi yakalandı

ABD'den Türkiye sınırında helikopterli operasyon: Üst düzey IŞİD yöneticisi yakalandı
IŞİD'in üst düzey liderlerinden olduğu belirtilen bir kişinin Türkiye sınırının hemen güneyindeki El-Humayra köyünde yakalandığını açıklandı.

ABD liderliğindeki uluslararası IŞİD ile mücadele koalisyonu, Suriye’de bu sabah erken saatlerde düzenlenen bir operasyonla üst düzey bir IŞİD yöneticisinin gözaltına alındığını açıkladı.

Koalisyondan yapılan yazılı açıklamada, gözaltına alınan kişinin, Suriye'de örgütün üst düzey liderlerinden biri olan, deneyimli bir bomba yapımcısı olduğu belirtilerek, operasyon sırasında hiçbir sivilin yaralanmadığı ve uçakların hasar görmediği belirtildi. Amerika’nın Sesi’nin haberine göre koalisyon, operasyonun Suriye'nin hangi bölgesinde ve nasıl yapıldığını ise açıklamadı.

‘İLK HELİKOPTERLİ BASKIN’

Suriyeli silahlı gruplardan birinin sözcüsü Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, koalisyon güçlerinin Türkiye sınırının hemen güneyindeki El-Humayra Köyü’ne helikopterle bir baskın düzenlediğini ve bunun bölgedeki ilk operasyon olduğunu söyledi.

Suriye Ulusal Ordusu Sözcüsü Yusuf Hamud, ABD yapımı Chinook ve Black Hawk helikopterlerinin operasyona katıldığını kaydetti. Hamud, "Bu, Suriye Ulusal Ordusu’nun kontrolü altındaki bölgelerde gerçekleşen ilk (ABD) helikopter iniş operasyonu" dedi.

Bölgedeki isyancılarla temas halinde olan bir kaynak ise operasyon sırasında çatışma çıktığını söyledi.

ABD özel kuvvetleri, şubat ayında İdlib’de IŞİD lideri Ebu İbrahim El Haşimi El Kureyşi'nin ölümüne yol açan bir helikopter saldırısı düzenlemişti. Kureyşi, 2019'daki bir ABD baskını sırasında öldürülen IŞİD’in kurucusu Ebubekir El Bağdadi'nin ölümünden bu yana örgüte liderlik ediyordu.

Öne Çıkanlar