ABD: Ukrayna'ya uzun menzilli füze göndermeyeceğiz

ABD: Ukrayna'ya uzun menzilli füze göndermeyeceğiz
ABD'nin Ukrayna'ya uzun menzilli füze göndermesine dair iddiaları yanıtlayan Beyaz Saray Sözcüsü, Ukrayna'ya uzun menzilli füze gönderilmeyeceğini açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Ukrayna'ya, Rusya'ya ulaşabilecek kadar uzun menzile sahip füze sistemi göndermeyeceklerini açıkladı.

Jean-Pierre, Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında soruları yanıtladı.

ABD basınında çıkan ABD'nin Ukrayna'ya uzun menzilli füze göndermeyi planladığı iddialarını yanıtlayan Jean-Pierre, "Başkan Joe Biden'ın da dün belirttiği gibi Ukrayna'ya savaş alanının dışına çıkacak uzunlukta menzile sahip füzeler göndermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Jean-Pierre, Ukrayna'ya füze sistemleri gönderilmesi konusunda ise çalışmaların sürdüğünü ve bu konuda detay veremeyeceğini ekledi.

SİLAH DÜZENLEMESİ GÜNDEMİ

Geçen hafta Teksas'taki bir okulda 21 kişinin yaşamını yitirdiği okul saldırısının ardından başlayan bireysel silahlanma tartışmalarına da değinen Jean-Pierre, Biden'ın silah düzenlemelerine ilişkin Kongre ile iletişim halinde olduğunu belirtti.

Jean-Pierre, Biden'ın yarı otomatik silahların yasaklanması gerektiğine inandığını belirterek, "Biden, tüm tabancaların yasaklanmasını savunmuyor." diye konuştu.

MÜZİK GRUBU BTS BEYAZ SARAY'DA IRKÇI SALDIRILARI KINADI

Ülkede artan enflasyon konusunda Biden yönetiminin bir sorumluluk hissedip hissetmediğinin sorulması üzerine ise Jean-Pierre, "Biden'ın politikaları ekonomiyi tekrar ayağa kaldırdı." yanıtını verdi.

Jean-Pierre'e basın toplantısının başında eşlik eden Güney Koreli müzik grubu BTS'in üyeleri ise özellikle Covid-19 salgınının ardından Asya kökenli kişilere karşı yaşanan ırkçı saldırıları kınadı.

Grup, basın odasındaki konuşmalarının ardından Oval Ofis'te ABD Başkanı Joe Biden ile de görüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar