ABD Maliye Bakanı Yellen: Ekonomide yavaşlama bekliyorum

ABD Maliye Bakanı Yellen: Ekonomide yavaşlama bekliyorum
Enflasyonun kabul edilemeyecek düzeyde yüksek olduğunu belirten ABD Maliye Bakanı Jenet Yellen, bunda Rusya-Ukrayna savaşının da bir etken olduğunu açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Maliye Bakanı Jenet Yellen, son dönemde artan resesyon tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Yellen, ekonominin yavaşlamasını beklediğini söyledi.

Enflasyonun kabul edilemeyecek düzeyde yüksek olduğunu belirten Maliye Bakanı Yellen, bunda Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin de etken olduğunu savundu.

Enflasyonun nedenlerinin küresel olduğunu belirten Yellen, bu etkenlerin bir anda hafifleyecek gibi görünmediğini vurguladı.

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre Yellen, bununla birlikte enflasyonun gelecek aylarda düşmesini beklediğinin mesajını verdi.

Çin’e yönelik vergilere de değinen Yellen, eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde uygulamaya konan bazı vergilerin hiçbir stratejik amacı olmadığını ve Başkan Joe Biden’ın Çin’e yönelik vergi politikasını değerlendirdiğini kaydetti.

Ülkede enflasyonla birlikte artan yakıt fiyatları da ekonomiyle bağlantılı olarak gündemin en üst sıralarında.

Yellen, yakıt fiyatlarına yönelik vergiyi askıya almanın değerlendirmeye değer olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili olarak Enerji Bakanı Granholm’dan da açıklamalar geldi.

CNN televizyonuna konuşan Granholm Biden yönetiminin federal yakıt vergilerinin askıya almayı değerlendirdiğini söyledi. Granholm, gelecek hafta petrol ve gaz şirketlerinin yöneticileriyle görüşeceğini belirtti. Ülkedeki resesyon tartışmalarına da değinen Granholm, Yellen gibi resesyonun kaçınılmaz olmadığını ifade etti.

Öne Çıkanlar