ABD'li üst düzey bir heyet QSD yetkilileriyle görüştü

ABD'li üst düzey bir heyet QSD yetkilileriyle görüştü
ABD'den üst düzey bir heyet, IŞİD'e karşı yürütülen mücadele ve Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik saldırılara ilişkin QSD yetkilileriyle görüştü.

ABD Yakın Doğu Asya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Müsteşar Vekili Joey Hood'ın da aralarında bulunduğu bir heyet, Suriye Demokratik Güçleri (QSD) yetkilileriyle görüştü.

ABD Suriye Elçiliği'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, görüşmeye dair şunlar belirtildi: "Bakan Yardımcısı Joey Hood dün QSD ortaklarıyla ABD'nin IŞİD'e karşı kampanyaya ve bölgedeki istikrara bağlılığını yinelemek ve Suriye'nin kuzeyindeki askeri faaliyetlerin artmasıyla ilgili endişeleri görüşmek üzere konuştu."

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye’de Demokratik Suriye Güçleri (QSD) kontrolündeki birçok noktaya bir ay önce bombardımanla başlattığı saldırılar devam ediyor.

QSD ile Özerk Yönetim yetkilileri, karadan bombardıman havadan ise suikast biçiminde SİHA aracılığıyla yapılan saldırılar sonucunda herhangi bir ilerlemenin olmadığını; ancak çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını duyurdu.

ABD VE RUSYA'YA TEPKİ GÖSTERİLMİŞTİ

Özerk Yönetim, Rusya ve ABD’nin bu tür saldırıları durdurmak için garantör olduğunu hatırlatarak, her iki devleti de rollerini yerine getirmeye davet etmişti.

Bölgede bulunan Rus askeri polisleri temsilcileriyle konuya ilişkin yapılan toplantılarda Rusya’nın saldırıları durdurma sözü verdiği bildirilse de bu gerçekleşmemişti.

Öne Çıkanlar