ABD, İngiltere ve Avustralya'dan sonra Kanada'dan da Çin'e boykot kararı

ABD, İngiltere ve Avustralya'dan sonra Kanada'dan da Çin'e boykot kararı
Kanada Başbakanı Trudeau, konuyu müttefikleriyle müzakere ettiklerini ve Pekin'deki Kış Olimpiyatları'na diplomatik boykot uygulayacaklarını açıkladı.

Kanada, Pekin'deki Kış Olimpiyatları'na diplomatik boykot uygulanacağını duyurdu.

Çin'de başta Uygur Türkleri olmak üzere etnik ve dini azınlıklara yönelik uygulanan politikalar, uluslararası camianın tepkisine neden oluyor. Ülkede yaşanan insan hakları nedeniyle Çin'e yaptırımlar uygulanırken, Pekin'de Kış Olimpiyatları'na diplomatik boykot kararları alınıyor.

Son olarak Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Pekin'deki Kış Olimpiyatları'na diplomatik boykot uygulanacağını ancak sporcuların müsabakalara katılabileceğini açıkladı.

‘MÜTTEFİKLERİMİZLE MÜZAKERE ETTİK’

Euronews’in aktardığı habere göre Kanada Başbakanı Trudeau, Dışişleri Bakanı Melanie Joly ve Spor Bakanı Pascale St-Onge ile başkent Ottawa’da basın toplantısı düzenledi. Başbakan Trudeau, konuyu Kanada’nın müttefikleriyle müzakere ettiklerini ve Pekin'deki Kış Olimpiyatları'na diplomatik boykot uygulayacaklarını söyledi.

Alınan kararı kişisel sosyal medya hesabından da duyuran Başbakan Trudeau, Çin'deki insan hakları ihlalleriyle ilgili haberlerden 'derin rahatsızlık' duyduklarını ve bu nedenle diplomatik temsilci göndermeyeceklerini belirtti. Trudeau, sporcuların müsabakalara katılabileceğini ancak ülkesi adına hiçbir bakan veya diplomatın katılımının olmayacağını kaydetti.

NE OLMUŞTU?

ABD, İngiltere ve Avustralya da Pekin Olimpiyatları’na diplomatik boykot uygulayacaklarını açıklamıştı.

Öne Çıkanlar