ABD güçleri Libya'dan çekildi

ABD güçleri Libya'dan çekildi
Libya'da 4 Nisan'dan bu yana çıkan çatışmalarda en az 21 kişi öldü.

Kuzey Afrika ülkesi Libya’nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter’in 4 Nisan’da başkent Trablus’u ele geçirmek için saldırıya geçtiklerini duyurmasının ardından başlayan çatışmalarda en az 21 kişi öldü. Hafter’e bağlı güçler ile Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri arasında dün sabah saatlerinde kullanılmayan Trablus Havalimanı çevresinde çarpışmalar yaşandı.

UHM birliklerinin sözcüsü Muhammed Kanunu, Hafter’e karşı ‘Öfke Volkanı’ adlı karşı operasyon başlattıklarını duyurdu. Bu arada ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı (AFRICOM), Trablus çevresinde çatışmaların şiddetlenmesi üzerine ülkedeki Amerikan askerlerinin çekildiğini açıkladı. AFRICOM’un Libya’daki görevleri, diplomatik misyonlara askeri destek ve UMH ile ortaklığın geliştirilmesi gibi faaliyetlerden oluşuyordu.

DIŞİŞLERİ: ENDİŞELİYİZ

Dışişleri Bakanlığı, Libya’ya seyahat edecek Türkiye vatandaşlarının son gelişmeleri takip etmeleri ve seyahatlerini buna göre planlamaları uyarısında bulundu. Bakanlık, Ankara’nın ortaya çıkan durumdan endişe duyduğunu belirtirken, "Bu tür teşebbüsler sivil halka zarar vermekten ve ülkeyi istikrarsızlığa sürüklemekten başka bir sonuca hizmet etmeyecek, ayrıca Birleşmiş Milletler (BM) kolaylaştırıcılığında yürütülen siyasi süreci sekteye uğratacaktır" ifadelerine yer verdi. Dışişleri, taraflara itidal çağrısında bulundu. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar