ABD: ‘Doğu Akdeniz’de gerilimlerin azaltılması çabalarını destekliyoruz

ABD: ‘Doğu Akdeniz’de gerilimlerin azaltılması çabalarını destekliyoruz
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye ve Yunanistan arasındaki görüşmelere değinerek Doğu Akdeniz’de gerilimlerin azaltılması çabalarını desteklediklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, yaptığı günlük basın açıklamasında Türkiye ve Yunanistan arasındaki savunma işbirliğiiçin görüşmelerine değindi. Yapılan görüşmeleri olumlu karşılayan Price, Yunanistan ve Türkiye arasındaki keşif görüşmelerinin sürdürülmesi dâhil olmak üzere Doğu Akdeniz’de gerilimlerin azaltılması çabalarını destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Amerikanın Sesi'nde yer alan habere göre; Prensip gereği tüm devletlerin deniz sınırlarıyla ilgili meselelerini barış ve diyalog yoluyla, uluslararası yasalarla uyumlu şekilde çözmeye teşvik ettiklerini aktaran Price, "Bildiğiniz gibi ABD, diğer devletlerin deniz sınırlarıyla alakalı ihtilaflarına nasıl bir çözüm bulmaları gerektiği konusunda bir tavır almıyor" diye konuştu.

Suriye'de hayatını kaybeden polisler hakkında da konuşan Price şu ifadeleri kullandı:

"NATO müttefikimiz Türkiye’yle çok sayıda çıkarı paylaşıyoruz. Terörle mücadele bunlardan biri, Suriye’deki çatışmaların durdurulması bir diğeri. Bölgedeki zarar verici etkilerin caydırılması da bunlara dâhil. Söylediğim gibi, Suriye’deki çatışmaları kalıcı şekilde sona erdirmek için Türk müttefiklerimizle ortak bir çıkarı paylaşıyoruz. Tıpkı Suriye’nin diğer komşuları ve bölgedeki diğer ortaklarımızla yaptığımız gibi Ankara’yla da Suriye politikası konusunda görüş alışverişini sürdürüyoruz. Müttefiklerimiz ve ortaklarımızla bu sorunla ilgili olarak işbirliği arayışı içindeyiz"

Öne Çıkanlar