ABD Dışişleri Bakanı Ukrayna krizi nedeniyle Berlin'de görüşmeler yapacak

ABD Dışişleri Bakanı Ukrayna krizi nedeniyle Berlin'de görüşmeler yapacak
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Ukrayna'daki temaslarının ardından bugün Berlin'de Fransa, Almanya ve İngiltere dışişleri bakanlarıyla görüşecek.

Moskova'ya ''diplomatik ve barışçıl bir yol seçmesi'' çağrısında bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Ukrayna'daki temaslarının ardından 20 Ocak Perşembe günü Berlin'de Fransa, Almanya ve İngiltere dışişleri bakanlarıyla, 21 Ocak Cuma günü de Cenevre'de Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la bir araya gelmesi bekleniyor.

Ukrayna hükümetine destek için gittiği Kiev'de açıklamalar yapan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ''Umarım diplomatik ve barışçıl bir yolda kalabiliriz. Ama sonuçta karar Başkan Putin'e ait'' diyerek ekledi:

"Rusya bölgeye herhangi bir provokasyon ya da sebep olmadan asker yığıyor. Bu gücü ani bir kararla artırma yönünde planları olduğunu biliyoruz, bu da Başkan Putin'e Ukrayna'ya yönelik hızla agresif bir adım atma kapasitesi sağlıyor."

Rusya daha önce defalarca komşusu Ukrayna'yı işgal etme planı olmadığını duyurmuştu. Ancak üst düzey ABD'li yetkililer, Moskova'nın ''her an'' saldırıya geçebileceğini savunuyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar