ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Savunma Bakanı Austin'in Kiev'de Zelenskiy ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Savunma Bakanı Austin'in Kiev'de Zelenskiy ile görüştü
Zelenskiy'in danışmanı Oleksiy Arestoviç, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Kiev'e vardığını açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş başlattığından bu yana ABD’den Kiev’e yapılan en yüksek seviye ziyaret gerçekleşti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in danışmanı Oleksiy Arestoviç, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Kiev'e vardığını açıkladı.

Zelenskiy Cumartesi günkü konuşmasında Blinken ve Austin'in Pazar günü Kiev'e gelmelerini beklediğini söylemişti.

‘BU TÜR ZİYARETLERİ GÖRÜŞMEDEN SONRA ÖĞRENİRDİK’

BBC'nin Kiev'deki muhabiri Anna Foster yapılan ziyeretle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Foster, ziyaretin Zelenskiy tarafından bu şekilde duyurulmasının sıra dışı olduğunu belirterek "Normalde bu tür ziyaretleri görüşmenin ardından öğrenirdik. Misafir siyasetçi ülkeden ayrıldıktan sonra görüşmenin fotoğrafları dünyayla paylaşılırdı. Ukrayna'da güvenlik riskinin hâlâ yüksek olduğunu unutmamak lazım" dedi.

BEYAZ SARAY AÇIKLAMA YAPMADI

Foster, Beyaz Saray'ın ikili Kiev'e gidene kadar konuyla ilgili soruları yanıtsız bırakması ve resmi bir açıklama yapmaması da dikkat çekici olduğunu aktardı.

ABD'li bakanların Zelenskiy ile hangi konuları konuştuğu henüz açıklanmadı. Fakat Ukrayna lideri, görüşmede bir numaralı gündem maddesinin daha fazla silah talebi olacağını söylemişti. Zelenskiy, ülkenin doğusunda ve güneyinde oluşan yeni cephe hatlarında kullanmak üzere daha ağır, daha gelişmiş ve daha modern silahlara ihtiyaç duyduklarını belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar