ABD'den Ukrayna'ya yeni askeri yardım paketi

ABD'den Ukrayna'ya yeni askeri yardım paketi
Ukrayna’ya daha önce yaklaşık 9 milyar dolar askeri ve ekonomik yardım yapan ABD, 1 milyar dolarlık silah ve mühimmat yardımı yapılacağını duyurdu.

Foto: AP / Arşiv


ABD, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği 24 Şubat'tan bu yana Kiev'e en büyük askeri yardım paketini açıkladı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık silah ve mühimmat yardımı yapılacağını açıkladı.

Ukrayna'ya gönderilecek yeni silahlar arasında çeşitli roketler ve son dönemde savaşta Rus ordusuna yönelik saldırılarda kullanılan güdümlü füzelerin de yer aldığı öğrenildi. Söz konusu silahlar, Pentagon'un mevcut stoklarından Ukrayna'ya aktarılacak.

BBC’nin aktardığı habere göre ABD ayrıca Ukrayna'ya 4,5 milyar dolar ekonomik yardım yapacağını da açıkladı. Dünya Bankası aracılığıyla Kiev'e gönderilecek yardım, hükümetin gerekli hizmetleri verebilmesinde ve acil insani yardım malzemelerini tedarikinde kullanılacak.

Dünya Bankası'nın tahminine göre, Ukrayna'da nüfusun çoğu Rusya'nın işgali sonrası başlayan savaş nedeniyle önümüzdeki yılın sonuna kadar yoksulluk sınırının altında yaşayacak.

ABD daha önce Ukrayna’ya yaklaşık 9 milyar dolar askeri ve ekonomik yardım yapmıştı.

Öne Çıkanlar