ABD'den NATO üyeliği açıklaması: Türkiye'nin endişeleri karşılanabilir

ABD'den NATO üyeliği açıklaması: Türkiye'nin endişeleri karşılanabilir
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği konusunda "Türkiye’nin güvenlik endişelerinin karşılanabileceğini" açıklamasında bulundu.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusuna ilişkin bazı şartları öne sürerken ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, "Günün sonunda Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya etkili bir şekilde erişebileceğine ve Türkiye'nin endişelerinin karşılanabileceğine inanıyoruz" açıklamasında bulundu.

Sullivan, Biden'ın yarın başlayacak Güney Kore ve Japonya ziyaretlerini değerlendirmek üzere Beyaz Saray basın odasında gazetecilerin karşısına çıktı.

'BAŞVURU TARİHİ ÖNEMDE'

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusunu da değerlendiren Sullivan, adaylık başvurusunun "tarihi önemde" olduğuna vurgu yaparken söz konusu ülkelerin üyeliğine desteklerinin tam olduğunun söyledi.

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine karşı tutumunu da değerlendiren Sullivan, "Günün sonunda Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya etkili bir şekilde erişebileceğine ve Türkiye'nin endişelerinin karşılanabileceğine inanıyoruz" yorumunu yaptı.

Sullivan, Finlandiya ve İsveç'in bu konuda Türkiye ile doğrudan iletişimde olduğunu belirterek "Biz de aynı zamanda bu süreci kolaylaştırmak adına Türkler ile görüşüyoruz. Ben bugün kendi mevkidaşımla görüştüm, Dışişleri Bakanı Blinken da şu dakikalarda kendi mevkidaşı ile görüşüyor" ifadesini kullandı.

Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden'ın da yarın Beyaz Saray'da İsveç ve Finlandiya liderlerini ağırlayacağı bilgisini verdi.

Öne Çıkanlar