ABD’den Kobanê bombardımanına dair açıklama: Derin endişe duyuyoruz

ABD’den Kobanê bombardımanına dair açıklama: Derin endişe duyuyoruz
ABD'nin Suriye Büyükelçiliği, Türkiye'nin adı anılmadan yapılan açıklamada, 'Kobani'ye yönelik bombardıman haberlerinden derin endişe duyuyoruz' denildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeyine komando operasyonu gerçekleştirdiğini duyurmasının ardından, ABD'nin Suriye Büyükelçiliği'nden itidal çağrısı geldi. Elçiliğin Twitter hesabından İngilizce ve Arapça olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kobanê'ye yönelik bombardıman haberlerinden derin endişe duyuyoruz ve sivil can kayıplarını üzüntüyle karşılıyoruz. ABD, tüm tarafları gerilimi düşürmeye çağırıyor."



Milli Savunma Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde bir operasyon gerçekleştirildiği belirtilerek şu ifadeler kullanılmıştı: "Suriye’nin kuzeyinde saldırı girişiminde bulunan teröristleri hendeklere gömmeye devam ediyoruz! Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerine taciz ateşi açan 7 PKK/YPG’li terörist daha Komandolarımızın başarılı müdahalesi ile etkisiz hâle getirildi."

Bölgedeki kaynaklar ise TSK ile Türkiye destekli silahlı grupların 22 Nisan'da başlattığı bombardımanda bir sivilin de öldüğünü savunmuştu.

 

Öne Çıkanlar