ABD'den Irak-Suriye sınırındaki saldırıya ilişkin açıklama: Amacı bölgedeki gerginliği sınırlandırmak

ABD'den Irak-Suriye sınırındaki saldırıya ilişkin açıklama: Amacı bölgedeki gerginliği sınırlandırmak
Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, 'Hedef alınan yerler, İran destekli milislerin silah deposu ve insansız hava aracı saldırıları merkezi olarak kullanıyordu' açıklamasında bulundu.

ABD'nin dün gece Irak-Suriye sınırındaki Haşdi Şabi üyelerine yönelik hava saldırısına ilişkin konuşan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "Yapılan saldırıların amacı bölgedeki gerginliği sınırlandırmaktı" dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında gündemi değerlendirdi.  Psaki, ABD savaş uçaklarının dün gece, 'Başkan Joe Biden'ın talimatıyla' Irak-Suriye sınırındaki Haşdi Şabi üyelerine yönelik saldırısı hakkında şöyle dedi:

"Biden dünkü saldırı kararını, bize yurt dışındaki personelimizi savunma hakkı veren anayasanın 2. maddesi uyarınca almıştır. Hedef alınan yerler, İran destekli milislerin silah deposu ve insansız hava aracı saldırıları merkezi olarak kullanıyordu."

'YAPILAN SALDIRININ AMACI BÖLGEDEKİ GERGİNLİĞİ SINIRLANDIRMAK'

Psaki, söz konusu saldırıların hem ABD hem de uluslararası kanunlara uygun bir şekilde gerçekleştirildiğini savunarak, "Başkan Joe Biden'a göre bu saldırılar gerekli, uygun ve kasıtlı bir eylemdi. Yapılan saldırıların amacı bölgedeki gerginliği sınırlandırmaktı. Bölgedeki personelimizi ve müttefiklerimizi korumak için gerekli ve uygun tüm adımları atacağız" ifadelerini kullandı.

Söz konusu saldırının İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in bugün Beyaz Saray'a yapacağı ziyaret ile bağlantılı olup olmadığı sorusuna ise Psaki, "Hayır" yanıtını verdi.

'İRAN'IN BİRÇOK EYLEMİ 'KÖTÜ NİYETLİ'

Psaki, İran'ın bölgedeki birçok eyleminin 'kötü niyetli' olduğunu iddia ederek, bir taraftan nükleer görüşmeler sürerken, 'ABD'nin çıkarlarını zedeleyecek eylemlere de gerekli yanıtları vermekten kaçınmayacaklarını' söyledi.

Öne Çıkanlar