ABD'den Atina ve Ankara'ya mesaj: Gerilimi arttırmanın zamanı değil

ABD'den Atina ve Ankara'ya mesaj: Gerilimi arttırmanın zamanı değil
Ankara-Atina krizine ilişkin konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, NATO müttefiklerini anlaşmazlıkları diplomatik yollarla çözmeye davet etti, ‘gerilimin zamanı değil' dedi.

AKP hükümeti ile Yunanistan yönetimi arasında Ege Denizi’ndeki sınır anlaşmazlığı kaynaklı gerilim, Sisam ve Midilli adalarında ABD menşeili zırhlı araçlarla askeri yığınak oluşturması nedeniyle büyüyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın günlük basın brifingde konuya ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD’nin Yunanistan’ın onlarca zırhlı araç ve tankı bu adalara konuşlandırmasıyla gerilimin tırmanmasından endişe edip etmediğinin sorulması üzerine, temel önceliklerinin Rusya’nın egemen bir devleti işgal ettiği bir zamanda, NATO’nun ve uluslararası toplumun Ukrayna halkının yanında Rusya’ya karşı durması olduğunu söyledi.

VOA’nın haberine göre Price, "Şimdi NATO müttefikleri arasında gerilimi arttırabilecek açıklamaların veya eylemlerin zamanı değil. NATO müttefiklerimizi bölgede barış ve güvenliği korumak ve aralarındaki anlaşmazlıkları diplomatik yollarla çözmek için birlikte çalışmaya teşvik etmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Ned Price, sözlerinin devamında herkesin ortak tehdide odaklanması gerektiğini ve bu tehdidin de ‘Rusya’nın saldırganlığı’ olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar