ABD'deki cinsel istismar davası: Epstein'in ardından Brunel de hücrede ölü bulundu

ABD'deki cinsel istismar davası: Epstein'in ardından Brunel de hücrede ölü bulundu
Kız çocukları ve kadınlara yönelik cinsel saldırı ve insan kaçakçılığı suçlamalarından tutuklu bulunan Jean-Luc Brunel'in cezaevinde ölü bulunduğu açıklandı.

Brunel (solda) Epstein ve Maxwell (üstte)


ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, seks ticareti ve insan kaçakçılığı ağı oluşturma suçlamalarından tutukluyken hücresinde ölü bulunan ABD’li milyarder Jeffrey Epstein'ın suç ortağı olmakla yargılanan Fransız model ajansı yöneticisi Jean-Luc Brunel (76) hücresinde ölü bulundu.

Paris Savcılığı, 18 Aralık 2020'de Senegal'e giderken havalimanında cinsel saldırı ve insan kaçakçılığı suçlamasıyla yakalanarak tutuklanan Jean-Luc Brunel'in cezaevinde ölü bulunduğunu açıkladı. Paris'te tutulduğu La Santé Cezaevindeki hücresinde asılmış halde bulunan Brunel'in intihar ettiği belirtilirken, soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Fransa'da yıllarca kız çocuklarını cinsel istismara maruz bıraktığı ve seks ticareti suçundan tutuklu olan Brunel, sahibi olduğu 'Karin Models' isimli mankenlik ajansı aracılığıyla kız çocuklarını Epstein’e göndermekle suçlanıyordu. Epstein da 66 yaşındayken 10 Ağustos 2019’da hücresinde kendisini boynundan asarak intihar etmişti. Fransa'da 2019 yılında cinsel istismar ve seks ticaretine ilişkin soruşturma başlatılmasının ardından birden fazla kadın şikayetçi olarak polise ifade vermişti. Aralık 2020'de Paris'te gözaltına alınan Brunel, Epstein'ın suç ortağı olmakla itham ediliyordu. Yakalanmasının ardından, çoğunlukla mesleği modellik olan pek çok kadın, Brunel hakkında tecavüz suçlamasında bulundu.

Sputnik'in aktardığı habere göre model ajansı dünyası içinde çok tanınan bir isim olan Brunel, Christy Turlington, Jerry Hall, Rebecca Romijn, Milla Jovovich dahil pek çok süper modeli keşfetmesiyle biliniyordu.

1990'ların büyük bölümünde ünlü model ajansı Karin Models'in New York ofisini yönettikten sonra Epstein ile birlikte MC2 adında model menajerlik şirketi kurdu. Bazı modeller, Miami Beach merkezli MC2'nin reşit olmamış kız çocuklarını ve genç kadınları Epstein'ın yörüngesine çekmek için bir "yem" olduğu yönünde ifade verdi.

DAHA ÖNCE DE İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ

Brunel'in avukatlarından Mathias Chichportich, müvekkilinin 14 ay boyunca birkaç intihar girişiminde bulunduğunu doğruladı. Öte yandan avukatlarının itirazı üzerine Brunel'in önceki intihar girişiminin ardından Noel'de kısa süreliğine serbest bırakıldığı ancak kararın bozulmasıyla birkaç gün sonra hapse geri döndüğü de öğrenildi.

Brunel'in ölümü, New York'ta bir yargıcın Epstein'ın seks ve insan ticareti ağı ve kimlerin müdahil olduğuna daha fazla ışık tutabilecek belgelerin serbest bırakılıp bırakılmamasını değerlendirdiği dönemde geldi.

Davanın en önemli parçası olan ve yetkililerle iş birliği yaptığı belirtilen Brunel, ABD makamlarına da konuşuyordu.

‘BİRİ DÜKKANI TEMİZLEMEYE ÇALIŞIYOR’

Brunel’in ölümünün ardından, Epstein mağdurlarını temsil eden avukatlardan Spencer Kuvin, "Biri, dükkanı temizlemeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Henüz reşit değilken Brunel'in tecavüzüne uğradığını belirten Hollandalı eski model Thysia Huisman, Brunel'in ölümüne "Bu beni sinirlendiriyor çünkü yıllardır savaşıyorum. Benim için bunun sonu mahkemede gelmeliydi. Ve şimdi tüm o son ki, benim için konunun kapanmasına yardımcı olacaktı, benden alındı" tepkisini gösterdi.

Bill Clinton, Donald Trump gibi eski ABD başkanlarından, Microsoft kurucusu Bill Gates'e dek ABD'nin üst düzey zenginleri ve yöneticileriyle yakın ilişkileri bulunan Epstein tarafından gönderilerek Britanya Kraliçesi'nin küçük oğlu Prens Andrew'un cinsel istismarına maruz bırakılan Virginia Giuffre, Brunel'in Epstein için kız bulanların başında geldiğini ve genellikle diğer ülkelerden kızları modellik için çalışma vizesi alma vaadiyle kandırdığını söyledi.

Brunel'in ölümü, Prens Andrew'a tecavüz davası açan Virginia Giuffre’nin Prens ile para karşılığı anlaşmaya varmasından birkaç gün sonra geldi.

Epstein'ın eski hayat arkadaşı ve suç ortağı Ghislaine Maxwell ise çocuklara yönelik cinsel istismarın da aralarında bulunduğu 5 ayrı suçtan suçlu bulunmuştu. Mahkumiyetine itiraz eden Maxwell'in cezasının haziranda açıklanması planlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar