ABD'de yüz binlerce kişi bireysel silahlanmaya karşı gösteri yaptı

ABD'de yüz binlerce kişi bireysel silahlanmaya karşı gösteri yaptı
Gösteriler Florida eyaletinde bir okula düzenlenen saldırıda 17 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından geldi.

HABER MERKEZİ - New York başta olmak üzere, ABD'nin birçok kentinde yüz binlerce kişi sokaklara çıkarak ülkede silahlara erişiminin engellenmesi için gösteriler düzenlendi.

Gösteriler Florida eyaletinde bir okula düzenlenen saldırıda 17 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından yapıldı.

Öğrenciler aileleriyle birlikte bireysel silahlanmaya karşı attıkları sloganlar eşliğinde yürüdü. ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Kongresi'ne silaha erişime karşı radikal yasal düzenlemeler getirilmesi için çağrı yapıldı.

Merkezi Washington olan gösteriler, ülkenin farklı eyaletlerinde 800'den fazla yerde düzenlendi. Ayrıca Londra, Edinburgh, Cenevre ve Sydney'de de silahlanma karşıtları sokaklara çıktı.

SİLAH APARATLARININ SATIŞI YASAKLANDI

Bu arada ABD yönetimi, yarı otomatik silahların otomatik silahlara dönüştürülmesini sağlayan aparatların kullanımını yasakladı. Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda söz konusu çalışma için Adalet Bakanlığını görevlendirdiğini belirtti.

Trump, açıklamasında, "Obama yönetimi bu aparatları yasal hale getirmişti. Kötü fikir. Söz verdiğim gibi bugün Adalet Bakanlığı bu aparatların yasaklanması konusunda açıklamasını yapacak. Yasal silahları yasa dışı otomatik silahlara dönüştüren tüm aparatları yasaklayacağız" dedi. 

SESSIONS AÇIKLAMA YAPTI

Trump'ın açıklamasından kısa süre sonra yazılı açıklama yapan ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions da söz konusu aparatların kullanımını yasaklayan düzenlemeyi yaptıklarını ifade etti. Buna göre yarı otomatik silahların tam otomatik silahlara dönüştürülmesine imkan veren tüm aparatlar 'tam otomatik silah parçası' sayılacak ve satışı yasak olacak. (Kaynak: BBC/ Sputnik)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar