ABD'de tren kazası: İlk belirlemelere göre 3 ölü, 50 yaralı

ABD'de tren kazası: İlk belirlemelere göre 3 ölü, 50 yaralı
ABD’de yolcu treninin kamyonla çarpışması sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre en az 3 kişi öldü, 50 kişi yaralandı. Trende 207 yolcu ve 14 görevli olduğu öğrenildi.

Foto: AP


ABD’de 207 yolcu ve 14 görevlinin olduğu yolcu treni, Kuzey Missouri’de bir kamyonla çarpışması sonucu raydan çıktı. Yolcu treninin 8 vagonu ve lokomotifleri devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre en az 3 kişinin öldüğü 50 kişinin de yaralandığı bildirildi. Ölen 3 kişiden ikisinin trende yolcu olan kişiler, bir kişinin de trenin çarptığı kamyonda bulunan kişi olduğu açıklandı.

ABD’nin emiryolu işletmeleri Amtrak’a ait olduğu belirtilen trenin öğle saatlerinde bir hemzemim geçitte kamyonla çarpıştığı belirtildi. Yolcu treninin Los Angeles’tan Chicago’ya gitmekte olduğu açıklandı.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre kazadan kurtulanların büyük bölümü yardım ekipleri gelene kadar camları kırarak kendi imkanlarıyla vagonlardan çıktıklarını aktardı.

Kazadan kurtarılan kişilerin, bölgedeki bir okulun spor salonuna götürüldükleri ve burada kendilerine yardım ve destek sağlandığı belirtildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ulusal Taşımacılık Güvenliği Dairesi, kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı. Kazaya, çalışmayan sinyal sistemi arızasının neden olmuş olabileceği iddia edildi.

Yetkililer kaza alanına 8 helikopter ambulans gönderildiğini belirtti.

Montana’da Eylül 2021’de raydan çıkan bir tren nedeniyle de 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Öne Çıkanlar