ABD'de polisin vurduğu siyah yurttaş felç kaldı

ABD'de polisin vurduğu siyah yurttaş felç kaldı
Blake’in babası, oğlunun vücudunda sekiz kurşun yarası olduğunu söyledi.

ABD'de siyah George Floyd'un polis tarafından boğularak öldürülmesinin yarattığı tepkiler dinmezken peşi sıra gelen bir polis şiddeti olayı daha yaşandı.

Wisconsin eyaletinde siyah yurttaş Jacob Blake sırtından 8 kurşunla vuruldu. Jacob Blake’in belden aşağısının felç kaldığı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Amerikan medyasına konuşan Blake’in babası, oğlunun vücudunda sekiz kurşun yarası olduğunu ve belden aşağısının felç kaldığını söyledi.

Blake’in babası, pazar günü öğleden sonra polis tarafından ağır yaralanan oğluyla aynı gün sabah saatlerinde telefonda görüştüğünü belirterek, Blake’in, oğlunun 8’inci doğum günü için hazırlık yaptığını dile getirdi. Akşam saatlerinde oğlunun polis tarafından sekiz defa vurulduğunu öğrendiğini aktaran babası, 18 dakika sonra ise olayın kayda alındığı sosyal medyada yer alan videoyu izlediğini kaydetti. Blake’in eşi Laquisha Booker ise polisin ateş açtığında üç çocuğunun da aracın arka koltuğunda olduğunu ve bu sırada çocukların çığlık attığını ifade etti.

Wisconsin eyaletinin Kenosha kentinde pazar günü öğleden sonra meydana gelen olayda siyah yurttaş Jacob Blake ağır yaralanmıştı. Sosyal medyada yer alan bir videoda, polisin, arabasının kapısını açarak içeri girmeye çalışan Blake’i kıyafetinden çekerek engellemeye çalıştığı ve sonrasında ise arkasından defalarca ateş ettiği görülmüştü.

Polisin açıklamasına göre, polis, "aile içi bir olay" gerekçesiyle gelen ihbar üzerine olay yerine gitmişti.

Amerikan medyasına konuşan görgü tanıkları ise Blake’in tartışan iki kadını ayırmaya çalıştığını ve polislerin bu esnada geldiğini iddia etmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar