ABD'de orman yangınları söndürülemiyor: 33 ölü

ABD'de orman yangınları söndürülemiyor: 33 ölü
Yüz binlerce kişinin tahliye edildiği, binlerce ev ve iş yerinin de hasar gördüğü yangınların yalnızca yüzde 6'sı kontrol altına alınabildi.

ABD'nin batı eyaletlerinde çıkan yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 33'e yükseldi. Yüz binlerce kişi tahliye edildi, binlerce ev ve iş yeri hasar gördü.

ABD'nin California eyaletinde başlayıp komşu eyaletlere sıçrayan orman yangınları, sıcak havanın da etkisiyle yayılmaya devam ediyor. Yüzlerce noktada etkili olan yangınlar kontrol altına alınamıyor.

Oregon'un güneyinde yer alan Jackson ilçe şerifinin ofisinden yapılan açıklamada, yangın bölgesinde 4 kişinin daha cesedine ulaşıldığı aktarıldı. Böylece eyaletteki ölü sayısı 10'a ulaştı.

YÜZ BİNLERCE KİŞİ EVLERİNDEN OLDU

Yangın bölgesindeki yerel yetkililerden edinilen son bilgilere göre, California'da 22, Oregon'da 10 ve Washington'da 1 kişi olmak üzere devam eden yangınlarda ölü sayısı 33'e yükseldi.

Yangın bölgesinden yüz binlerce kişi tahliye edilirken, binlerce ev ve iş yeri hasar gördü.

Yangınların yalnızca yüzde 6'sı kontrol altına alınabildi.
3 BİN 625 KİLOMETREKAREDEN FAZLA ALAN YANDI

Oregon nüfusunun yüzde 10'undan fazlası tahliye edildi

Nüfusu 4,2 milyondan fazla olan Oregon'da yayılan orman yangınlarından dolayı şimdiden 500 binden fazla kişi tahliye edildi, geçen haftadan bu yana 3 bin 625 kilometrekareden fazla ormanlık alanın yandığı belirtilmişti.

Yangınları kontrol altına almak için California, Oregon ve Washington'da 20 bin civarında itfaiyecinin görev aldığı belirtilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump yangınları ‘Büyük Afet’ ilan etmişi.

 

Öne Çıkanlar