ABD'de Müslüman cinayetleri: Afganistan kökenli şüpheli gözaltına alındı

ABD'de Müslüman cinayetleri: Afganistan kökenli şüpheli gözaltına alındı
ABD'nin New Mexico eyaletinde polis, 4 Müslüman erkeğin öldürülmesiyle ilgili olarak bir şüpheliyi gözaltına aldı.

ABD'nin New Mexico eyaletinin  en büyük kenti Albuquerque'de üçü iki hafta içinde olmak üzere 4 Müslüman erkeğin öldürülmesinin ardından polis bir şüpheliyi gözaltına aldığını duyurdu.

Albuquerque polisi "baş şüpheli" olarak gözaltına alınan 51 yaşındaki Muhammad Syed'in öldürülenlerin tümünü şahsen tanıdığını açıkladı.

Pusuya düşürülerek vurulan ve öldürülenlerin üçü Pakistan, biri Afganistan kökenliydi. Ölenlerin kimlikleri 62 yaşındaki Muhammed Ahmadi, 27 yaşındaki Muhammed Afzaal Hüseyin, 41 yaşındaki Aftab Hüseyin ve 25 yaşındaki Naim Hüseyin olarak açıklanmıştı.

Cinayetler Albuquerque'de Müslümanlar arasında paniğe neden olmuş, kentte camilerde güvenlik önlemleri artırılmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, Pazartesi günü yaptığı açıklamada cinayetlerden dolayı kızgın ve üzgün olduğunu vurgulamış, "Dualarım, kurbanların aileleriyle. Yönetimim Müslümanların yanında. Bu nefret dolu saldırıların Amerika'da yeri yoktur" demişti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamada, cinayetlerden "derin endişe duyulduğunu" belirtmiş, cinayetlerin bir an önce açıklığa kavuşturulması ve sorumlularının yargılanması çağrısı yapmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar