Biden: Kürtaj yaptırmak isteyen kadınlar korunacak

Biden: Kürtaj yaptırmak isteyen kadınlar korunacak
ABD'de kürtajın anayasal hak olmaktan çıkarılmasının ardından Başkan Biden, kürtaj olmak isteyen kadınlara destek verileceğini açıkladı.

ABD Yüksek Mahkemesi, 50 yıldır yürürlükte olan ve kürtajı "anayasal bir hak olarak" tanıyan "Roe v. Wade" kararını bozdu. Mahkemenin bozma kararına ise tepkiler giderek büyüyor.

ABD Başkanı Joe Biden, bazı eyaletlerde kürtajın yasaklanması nedeniyle kürtaj olmak için seyahat edecek kadınların federal yönetim tarafından korunacağını açıkladı.

Demokrat eyalet valileriyle düzenlediği sanal toplantıda konuşan Biden, kürtaj yasağı getirecek bazı eyaletlerin operasyon için başka eyaletlere geçmek isteyen kadınları gözaltına alabileceği uyarısında bulundu. Biden, yönetiminin bu kadınları koruyacağı ve kürtajın yasaklanacağı eyaletlerde ertesi gün haplarına erişimin de güvence altına alınacağı sözü verdi.

ABD Başkanı, Demokratların ara seçimlerde kazanacağı başarıların bazı eyaletlerde kürtaj hakkının yeniden sağlanmasına yol açacağını da ifade etti.

GOOGLE: KÜRTAJ MERKEZİNE GİDEN KADINLARIN VERİLERİ SİLİNECEK

Kürtajın hâlâ uygulandığı eyaletlerdeki kliniklerde büyük yoğunluk yaşanıyor. Kürtajın daha fazla eyalette yasaklanmasıyla ülkede "kürtaj krizi" çıkması gündemde.

Kararın iptali talebiyle birçok eyalette yasal sürecin başladığı ülkede, 13 eyalet mahkeme kararı sonrasında kürtaj hakkını engellemiş ya da büyük ölçüde kesmiş durumda.

Öte yandan Google da kürtaj olmak için ABD içinde seyahat edecek kadınların yargılanmasının önüne geçmek üzere adım attı. Google, önlem olarak kullanıcıların konum geçmişiyle ilgili verilerin kaldırılacağını duyurdu.

Böylece kürtaj kliniğine, aile için şiddet ya da danışmanlık merkezine giden kadınları takip etmenin önlenmesi amaçlanıyor.

Öne Çıkanlar