ABD'de acil durum ilan edildi

ABD'de acil durum ilan edildi
ABD’de 4 eyalette kar fırtınası nedeniyle acil durum ilan edilirken, sürücülere mecbur kalmadıkça yola çıkmama uyarısında bulunuldu. Uçuşlar iptal oldu, binlerce kişi elektriksiz kaldı.

ABD'de başkent Washington ve çevresinde etkili olan kar fırtınası hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına öncesi 4 eyalet acil durum ilan ederken, çok sayıda sürücü yolda kaldı, kar fırtınası nedeniyle 2 binden fazla uçuş da iptal edildi.

Washington'da kar yağışı ve fırtına nedeniyle çok sayıda ana yol ulaşıma kapandı. Bazı araçların yoğun kar fırtınası altında ilerlemekte zorluk çektiği, bazılarının ise yolda kaldığı gözlendi.

Virginia Ulaştırma Biriminden yapılan açıklamada, 81 numaralı eyaletler arası yoldaki kazalar nedeniyle sürücülerden bu yolu kullanmamaları istendi. Maryland ve Washington’da sürücülere mecbur kalmadıkça yola çıkmama uyarısında bulunuldu.

ON BİNLERCE KİŞİ ELEKTRİKSİZ KALDI, UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Ayrıca, ABD'nin doğu yakasında yaklaşık 280 bin kişinin kar fırtınası nedeniyle elektriksiz kaldığı bildirildi.

Uçuş durumlarının izlendiği internet sitesi Flight Aware de, planlanan 2 bin 280 uçuşun iptal edildiğini duyurdu.

Kar fırtınasının en çok etkilenmesinin beklendiği Kuzey Carolina'nın Charlotte kentindeki Douglas Uluslararası Havalimanı, yapılacak uçuşların yüzde 90'ını iptal etti.

4 EYALET ACİL DURUM İLAN ETTİ

ABD Ulusal Meteoroloji Servisi (NWS), bugünkü kar fırtınasının Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia ve Virginia başta olmak üzere birçok eyaleti etkileyeceğini duyurdu. Söz konusu 4 eyalette fırtına öncesi acil durum ilan edildi.

Öne Çıkanlar