ABD'de binlerce kişi silahlanmaya karşı yürüdü

ABD'de binlerce kişi silahlanmaya karşı yürüdü
Protesto yürüyüşüne katılan Washington Belediye Başkanı Bowser, silahlı şiddet olaylarının son bulması ve ABD Kongresi’nin bu konuda adım atması için çağrıda bulundu.

Fotoğraflar: Reuters


ABD'de son dönemde artan silahlı şiddet olaylarının ardından binlerce kişi başkent başkenti Washington’da silah reformu yapılması için gösteri düzenledi.

2018'de 17 kişinin yaşamını yitirdiği okul saldırısının ardından Florida'nın Parkland kentinde kurulan "March for Our Lives (Hayatlarımız için Yürüyün)" isimli sivil toplum kuruluşu tarafından organize edilen gösteriye binlerce kişi katıldı. Ülkenin birçok kentinde de March for Our Lives’in düzenlediği eylemler yapıldı.

Başkentteki gösteride bir konuşma yapan Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser, silahlı şiddet olaylarının son bulması ve ABD Kongresi’nin bu konuda adım atması için çağrıda bulundu.

Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser

Gösteriye, 14 Mayıs'ta New York'un Buffalo kentinde bir süpermarkette düzenlenen ırkçı saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri de katıldı.
ABD'de, 14 Mayıs'ta Buffalo'daki bir süpermarkette düzenlenen ırkçı silahlı saldırıda 10 kişinin, 24 Mayıs'ta da Teksas'ın Uvalde kasabasındaki bir okuldaki saldırıda ise 19 öğrenci ve 2 öğretmenin öldürülmesinin ardından bireysel silahla tartışmaları alevlenmişti.

ABD Başkanı Joe Biden bu konuda Kongre’ye çağrıda bulunmuş, Temsilciler Meclisi ise hafta içinde silah düzenlemelerini içeren bir yasa tasarısını onaylamıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar