ABD’de benzin fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesinde

ABD’de benzin fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesinde
Amerikan Otomotiv Birliği (AAA) verilerine göre benzinin ortalama fiyatı galon başına 4,37 dolar, motorin fiyatları da 5,50 dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Amerikan Otomotiv Birliği (AAA) açıkladığı verilere göre benzinin ortalama fiyatı galon (3,7 litre) başına 4,37 dolar, motorin fiyatları ise 5,50 dolara çıktı. Bu tüm zamanların en yüksek seviyesi.

Benzinin ortalama fiyatı geçen yıla kıyasla yüzde 47 arttı. Rekor artış, enflasyonist baskıların yoğunlaşacağına dair endişeleri de artırdı.

Geçen ay ABD’de 41 yılın zirvesine ulaşan enflasyon benzin, barınma ve gıda endekslerindeki artışlar tüketici fiyatlarındaki yükselişte etkili olmuştu.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş da ABD’deki benzin fiyatlarının yukarı çıkmasında etki olan nedenler arasında.

ABD’de yaz aylarında yapılan yoğun karayolu yolculuklarını tarif etmek için kullanılan ‘sürüş sezonu’nun üç hafta içinde başlaması bekleniyor. Artan benzin fiyatlarının bazı yolculuklara kısıtlama getirmesi öngörülse de bu yıl Amerikalıların geçen yıla göre daha fazla yolculuk yapması bekleniyor.

Enerji Enformasyon İdaresi’nin geçen ay yayınladığı verilere göre, ABD’deki motorlu araç kullanıcılarının nisandan eylülü günlük 9,2 milyon varil benzin harcaması da beklentiler arasında.

Bu rakam, 2021’e kıyasla yüzde 0,8’lik artışa karşılık geliyor.

Öne Çıkanlar