ABD'de 12 yıl sonra ilk idam

ABD'de 12 yıl sonra ilk idam
12 yıldır uygulanmayan idam cezası dün ilk kez Arkansas eyaletinde Ledell Lee adlı hükümlüye uygulandı.

DÜNYA- ABD'de mevcut yasaların uygunluğuna karşın uygulanmayan idam cezası infazı Arkansas eyaletinde gerçekleştirildi. 12 yıldır uygulanmayan idam cezasının dün ilk kez infaz edildiği duyuruldu.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, 2005'ten bu yana Arkansas'ta idam edilen ilk kişi, dün yerel saatle 23:56'da öldüğü duyurulan Ledell Lee oldu.
51 yaşındaki Lee'nin 1993'teki Debra Reese cinayetinden hükümlü olduğu, idam cezasının zaman aşımına 4 dakika kala cezasının infaz edildiği belirtildi.

ZEHİRLİ İĞNE TARTIŞMASI
Geçen hafta medya'da yer alan, Arkansas'ta 11 gün içerisinde 8 idam kararını infaz etmeye hazırlandığına dair haberler kamuoyunda geniş tartışma yaratmıştı.

Ancak tartışmalar infazının kaldırılması dışında daha çok, idamların infaz şekli olan zehirli iğne üzerinde yoğunlaşmıştı.

İğne taştışmalarında, hükümlülere idam cezasının infazı için verilecek ilaçların üreticisi olan 2 laboratuar bu ilaçların süresinin geçtiği ve bu şekilde hükümlülerin çok acı çekmelerine sebep olacağı da karşı çıkılma gerekçeleri olarak gündemdeki konulardandı.

Eyalet valisi Asa Hutchinson ise "Bu suçluların kurbanları 25 yıldır bir kabus içerisindeydi ve şimdi adalet zamanı geldi. Ben bunun yapılmasını isterim fakat tabi mahkemenin ne karar vereceğini bilmiyoruz" şeklinde konuşmuştu.

Öne Çıkanlar