Türkiye, Cebelitarık'a fark attı: 6-0

Türkiye, Cebelitarık'a fark attı: 6-0
Türkiye, Cebelitarık'a fark atarak Norveç'i geçip grupta ikinciliğe yükseldi.

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 9. hafta maçında Türkiye, konuk ettiği Cebelitarık'ı 6-0 yendi.

Stefan Kuntz'un yönetimindeki A Milli Takım, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 9. hafta maçında Cebelitarık’ı konuk etti. 

Elemelerin en zayıf ülkelerinden olan Cebelitarık karşısında farklı galip gelerek averajını yükseltmek isteyen Ay-Yıldızlılar'ın planları tuttu. Karşılaşma öncesinde grup 2.'si Norveç'in 5 gol averaj gerisinde bulunan Kırmızı-Beyazlılar, Cebelitarık'ı 6-0'la geçti. Kırmızı-Beyazlılar'a galibiyeti ve 3 puanı getiren golleri 10'da Kerem Aktürkoğlu, 38 ve 41'de Halil Dervişoğlu, 64'te Merih Demiral, 81'de Serdar Dursun ve 84'te de Mert Müldür kaydetti. 

Grubun diğer maçında A Miili Takım'ın direkt rakibi Norveç ise Letonya ile golsüz berabere kaldı. Bu sonuçların ardından Türkiye ile Norveç 18 puana yükseldi. Mücadele öncesindeki averaj sorununu attığı 6 golle ortadan kaldırdı ve +1 averajla Norveç'i geçti, lider Hollanda'nın ardından grupta ikinci sıraya yükseldi..

Türkiye, salı günü Karadağ ile oynayacağı karşılaşmayla grup maçlarını tamamlayacak. Norveç ise son maçta aynı gün lider Hollanda ile kozlarını paylaşacak. Grup maçlarının tamamlanmasının ardından ilk 2 sıradaki takımlar Dünya Kupası bileti alacak. 

Öne Çıkanlar