800 gramlık bebeğe kalp ameliyatı yapıldı: Sivas'ta bir ilk

800 gramlık bebeğe kalp ameliyatı yapıldı: Sivas'ta bir ilk
Sivas'ta 26 haftalık ve 800 gramken doğan Arya bebek başarılı bir kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Sivas'ta 26 haftalık doğan minik Arya bebek Cumhurriyet Üniversitesi yenidoğan ünitesinde yapılan başarılı bir kalp ameliyatı geçirerek sağlığına kavuştu. Türkiye'de nadir olarak yapılan ameliyat Sivas'ta ise ilk kez uygulandı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde prematüre doğan bebek, kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Anadolu Ajansı'ın haberine göre,  üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Serpil ve Adem Derin çifti, 26 haftalıkken 800 gram doğan bebeklerine Arya ismini verdi.

Kalp damarında açıklık bulunan Arya bebek, SCÜ Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde Dr. Öğretim Üyesi Vural Polat ve Dr. Öğretim Üyesi Fatih Kılıçbay tarafından ameliyat edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Sivas'ta bir ilke imza attıklarını belirtti.

Ameliyatın Türkiye'de nadir gerçekleştirilen yöntemle başarıyla yapıldığını aktaran Doğan, "Hastane olarak bu tür ameliyatları yapma imkanına ve teknik donanıma sahibiz. Bundan sonra da bu tür ameliyatları gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bu ameliyatı gerçekleştiren hocalarımıza ve ameliyat sonrasında bebeğin bakımını üstlenen Yenidoğan Ünitesi ekibine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar