8 Mart'ta satın alınan çiçekler tutuklama gerekçesi oldu

8 Mart'ta satın alınan çiçekler tutuklama gerekçesi oldu
'Arkadaşlarımızı tutuklamak için suç icat ediyorlar.'

Muş İl Eş Başkanı Belma Nergiz'in tutuklandığı dosyada HDP Muş İl yöneticisi Çiçek Tutuş'a 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde aldığı çiçekler soruldu. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş İl Eş Başkanı Belma Nergiz, gözaltına alınarak 13 Ağustos'ta çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. 

Nergiz’in tutuklanmasının hemen ardından gizlilik kararı da olan aynı dosya kapsamında ifadeye çağrılan HDP Muş il yöneticisi Çiçek Tutuş’a, 8 Mart Dünya Kadınlar günü için satın alınan ve Muş merkezde kadınlara dağıtılan çiçeklere ilişkin eşbaşkan Nergiz’le yaptığı telefon görüşmesi soruldu. 
 
SUÇLAMA KONUSU 
 
Emniyet ifadesinde Tutuş’a Eş Başkan Nergiz’le yaptığı telefon görüşmesine ilişkin şu soru soruldu: "Belma Nergiz sizi arayarak çiçeğini unuttuğunu ve eve bırakılmasını, kendisinin çiçeği alacağını belirttiği tespit edilmiştir. Görüşme tarihi dikkate alındığında HDP Muş il başkanlığının sosyal medya sitesi üzerinden yapılan açık kaynak araştırmasında, Muş HDP il başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili olarak Muş merkezde kadınlara çiçek dağıtıldığı tespit edilmiştir. Görüşme içeriğiyle ilgili bilgi veriniz."
 
‘ÇİÇEK ALDIĞI İÇİN TUTUKLANDI’
 
HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, HDP Muş İl yöneticisi Çiçek Tutuş’a yöneltilen suçlamaya dikkati çekerek, sanal medyada şu paylaşımı yaptı:

"Muş İl Eş Başkanımız Belma Nergiz, 8 Mart’ta kadınlara verilmek üzere çiçek aldığı için tutuklandı. Bu da delili. Arkadaşlarımızı tutuklamak için suç icat ediyorlar." (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar