8'inci kattan düşerek ölen 17 yaşındaki Zerda'nın dosyası kapatıldı

8'inci kattan düşerek ölen 17 yaşındaki Zerda'nın dosyası kapatıldı
Savcılık, ölmeden önce fiziki tacize uğradığını dile getiren Zerda Curka’nın öldürüldüğüne dair delil olmadığını belirterek dosyayı kapattı. Curka'nın annesi, 'Kızımı öldürdüler' demişti.

İstanbul Esenyurt’ta 24 Ocak 2021’de arkadaşlarıyla birlikte kaldığı 11 katlı otelin 8’inci katından düşerek hayatını kaybeden 17 yaşındaki Zerda Curka’nın ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı. Savcılık, Curka’nın öldürüldüğüne ya da intihara yönlendirildiğine dair delil olmadığını belirterek, dosyanın kapatılmasına karar verdi.

17 yaşındaki Zerda Curka, Esenyurt’ta geçen yıl arkadaşlarıyla birlikte gittiği otelin 8. katından düşerek hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında otel odasında Curka ile birlikte bulunan 4 kişi gözaltına alındı. İfadelerinin ardından serbest bırakılan 4 kişi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Milliyet’ten Damla Güler’in haberine göre Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında odada bulunan U.A, İ.D, A.T ve Y.Y hakkında dava açılmasına gerek olmadığı belirtilerek takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararında ifadesine yer verilen Y.Y, Zerda Curka ile ev arkadaşı olduklarını söyleyerek, olay günü canları sıkıldığı için otelde olan arkadaşlarının yanına gittiklerini anlattı.

ZERDA 'DÜŞMEDEN' ÖNCE FİZİKİ TACİZE MARUZ KALDIĞINI SÖYLEMİŞ

Alkol aldıklarını ve dans ettiklerini söyleyen Y.Y, "Ben odada yokken tartışma sesi duydum. Odaya gittiğimde A.T. Zerda’ya, ‘Sen bizim arkadaşımız değilsin. Seninle konuşmak istemiyorum’ diyordu. Zerda’da bunun üzerine A.’ya, ‘Senin sevgilin beni elledi’ dedi. Zerda’ya bunu doğru söyleyip söylemediğini sorduğumda, ‘Sen bana neden inanmıyorsun? O kızı daha yeni tanıyoruz’ dedi. Ben de kendisine sarıldım" dedi.

'15-20 DAKİKA SONRA BALKONA GİTTİM'

Odada yalnız kaldıklarını ve Zerda Curka’nın balkona çıktığını anlatan Y.Y, "Sigara içmek için çıktı sandım. Ancak 15-20 dakika gelmeyince balkona gittim. Zerda balkon demirlerinin dışında duruyordu. Onu öyle görünce, ‘Sakın atlama, beni düşün, kardeşini düşün’ dedim. Ancak bana cevap vermeden kendisini aşağı bıraktı" dedi.

BEKÇİ: 2-3 DAKİKA SÜRDÜ

Olay anını gören Bekçi R.E’nin de tanık olarak ifadesi alındı. Olay anında iki kadın şahsın yüksek sesle balkonda konuştukları ve sonrasında içeri girdiklerini söyleyerek, "Bir süre sonra bir kadın tek başına balkona çıktı. Balkonun korkuluklarına tutundu. Bu süreç yaklaşık 2-3 dakika sürdü. Daha sonra başka bir kadın balkonun kapısına geldi. Ancak balkona çıkmadan korkuluklara tutunan kişi kendisini aşağı bıraktı" dedi.

SAVCILIK ‘DELİL YOK’ DİYEREK SORUŞTURMAYI KAPATTI

Alınan ifadelerin ardından soruşturmayı kapatan savcılık, olay yerinde bulunan tanıklar ile olaydan bağımsız olan R.T’nin aynı doğrultuda ifade verdiklerini belirtti. Zerda Curka’nın kasten ya da taksirle öldürüldüğüne ve intihara yönlendirildiğine dair delil olmadığını belirten savcılık Curka’nın intihar ederek öldüğü yönünde karar verdi.

ANNESİ ‘KIZIM DÜŞMEDİ, ÖLDÜRDÜLER’ DEMİŞTİ

Kızının ölümünün ardından Adli Tıp Kurumu önünde konuşan Tülay Dağ, "Benim kızımı öldürdüler. Benim kızım kendini atmaz. 'Bir insan kendini atar mı?' diyordu. Arkadaşlarının ifadesi alınıp serbest bırakılmış. Ben 5 kişiden de şikayetçiyim. Onlar attı. Onlar öldürdü. Kızımın katilini bulun. Otel müdürü neden aldın içeri? Benim kızım 17 yaşındaydı. Başka kimlikle girmiş" demişti.

Öne Çıkanlar