Emniyetten turizm sektörü için özel operasyon: 8 ilde 171 gözaltı kararı

Emniyetten turizm sektörü için özel operasyon: 8 ilde 171 gözaltı kararı
Salgın sürecinde turizm sektörüne kıyak yapıldığı yönündeki eleştirilerin ardından, şimdi de emniyet, turizm sektörü için operasyon düzenledi.

Bireysel silahlanmanın tehlikeli boyutlara ulaştığı Türkiye’de, her gün silahlı kavga olaylarının yaşandığı ve başta ateşli silahla öldürülen kadınların faillerine yönelik cezasızlık politikası ve iktidarın bireysel silahlanmaya kayıtsızlığı ortadayken, salgın yönetimi nedeniyle eleştirilerin arttığı günlerde emniyet de, iktidarın her türlü desteği verdiği turizm sektörü için ‘suç örgütlerine’ büyük operasyon düzenledi.

Turizm Bakanlığı, 'tam kapanma'nın sona ermesine sayılı günler kala, turistlere çağrı niteliğindeki bir video yayınlamış ve turizm çalışanlarının 'aşılıyım' yazılı maskelerle çalışacağını belirtmesi büyük tepki çekmişti. Video daha sonra silinmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yurttaşlar aşıya ulaşamazken "Turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız" demişti. Eleştirilere çıkışan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ise turizm sektörüne arka çıkarak "Oradan 3-5 dolar veya avro girecekse ülkemize, bırak girsin" şeklindeki sözleri, destek alamayan esnaf ve yurttaşların tepkisine yol açmıştı.

Turizm sektörüne kıyak yapıldığı yönündeki eleştirilerin ardından şimdi de emniyet turizm sektörü için özel operasyon düzenledi.

EMNİYET’TEN TURİSTİK YERLERDE ‘SAHİL RÜZGARI OPERASYONU’

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) koordinasyonunda organize suç örgütlerine yönelik 8 ilde operasyon düzenlendi. "Sahil Rüzgarı Operasyonu" olarak adlandırılan operasyon kapsamında 171 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, operasyonun mafya tipi organize suç örgütlerine yönelik yapıldığı belirtilerek, yetkili Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda ve KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, turizm sezonu öncesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sahil şeridindeki illerde ve turistik diğer büyükşehirleri de kapsayacak şekilde 'Sahil Rüzgarı Operasyonu'nun başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, 8 ilde yaklaşık 8 ay süren çalışmalar sonucu yapılan tespitler doğrultusunda Antalya'da 32, Aydın'da 15, Balıkesir'de 25, İzmir'de 30, Mersin'de 19, Muğla'da 19, İstanbul'da 13 ve Adana'da 18 olmak üzere 171 kişinin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlatıldığı belirtildi.

Söz konusu şüphelilerin "silah temini, yağma, tehdit, tefecilik, silahla yaralama" gibi organize suç örgütü faaliyetlerinde bulundukları kaydedildi.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar