7 milyon TL'lik medikal ürün vurgunu: Kendini 'ben de dolandırıldım' diye savundu

7 milyon TL'lik medikal ürün vurgunu: Kendini 'ben de dolandırıldım' diye savundu
Gıda ve ilaç şirketi sahibi olduğunu söyleyen şüpheli Abdurrahman A.’nın savcılık ifadesi iddianamede yer aldı.

Abdurrahman A., Küba’dan sağlık cihazı, Hollanda’dan maske getireceği vaadiyle firma sahibi beş kişiyi yaklaşık yedi milyon lira dolandırdı. Zanlı kanser olduğunu iddia ederek de para toplamış.

Yurt dışından medikal ürün getireceği vaadiyle bu alanda faaliyet gösteren firma sahibi beş kişiyi yaklaşık yedi milyon lira dolandıran Abdurrahman A. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, "Ben de dolandırıldım" savunması yaptı. Şüpheli hakkında düzenlenen iddianamede, İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaşayan mağdurların şüpheli tarafından Küba’dan sağlık cihazı, Hollanda’dan maske getireceği vaadiyle dolandırıldığı kaydedildi.

Abdurrahman A.’ya ait şirketin hesaplarının bulunduğu banka kayıtlarının incelendiği belirtilen iddianamede, şüphelinin, müştekilerce gönderilen paraları aynı bankada döviz hesabında tuttuğu, peyderpey TL’ye çevirerek, piyasaya borçlarını ödeyip, her türlü geçimini bu yolla sağladığı kaydedildi.

'KANSERİM' DEMİŞ

İddianamede, Abdurrahman A.’nın, kanser olduğunu, Küba’da gördüğü tedaviye devam edemediğini belirterek müştekilerin duygularını istismar ederek farklı tarihlerde tedavi bahanesiyle onlardan para talep ettiği de ifade edildi. Mağdurlardan M.D., durumuna üzülerek tedavisinin gerçekleşmesi için şüpheliye ayrıca 415 bin lira gönderdiğini söylerken, Abdurrahman A.’nın müştekilerden Z.K.G.’den de aynı yolla 40 bin dolar aldığını sonradan öğrendiğini aktardı.

Gıda ve ilaç şirketi sahibi olduğunu söyleyen şüpheli Abdurrahman A.’nın savcılık ifadesi iddianamede yer aldı. Buna göre, hakkındaki suçlamaları reddeden Abdurrahman A., savcılık ifadesinde kendisinin de dolandırıldığını savunarak, şunları söyledi:

"M.D. isimli şahsı yıllardır tanırım, aramızda bir çok ticari ilişki oldu. M.E.M.’ye Hollanda’dan 1,5 milyon adet maske getirilmesi konusunda anlaşmaya vardık. Anlaşmanın karşılığı olarak 75 bin euro'dan TL cinsinde 491 bin 250 TL’sini ... isimli şirketin hesabına gönderdi. Ben malları teslim almak için Hollanda’ya gittim, ancak orada malları alacağımız şirkete ulaşamayınca Hollanda polisine başvuru yaptık. Polisler bana böyle bir şirketin olmadığını, şahısların dolandırıcı olduğunu söylediler."

Öne Çıkanlar