6 parti parlamenter sisteme geçiş için kolları sıvadı

6 parti parlamenter sisteme geçiş için kolları sıvadı
Partiler yol haritasını belirlemek üzere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş için komisyon kurdu, çalışacak isimler belirlendi

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi ikinci kez bir araya gelindiğinde aldıkları karar üzerine,Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş için izlenecek yol haritasını belirlemek komisyon kurdu ve yetkili isimleri belirledi.

 Yol haritasını belirleyecek komisyonda CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İyi Parti adına Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat, Saadet Partisi adına Seçim İşleri Başkanı Bülent Kaya, Demokrat Parti adına Genel Sekreter Serhan Yücel, DEVA Partisi adına Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu ve Gelecek Partisi adına İnsan Hakları Başkanı Serap Yazıcı yer alıyor.

Yöntem olarak öncelikle her parti Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş sürecine ilişkin kendi yol haritasını belirleyecek. Sonrasında 6 parti bir araya gelerek geçiş sürecinde yapılacakları tartışacak. Cumhurbaşkanının görev ve yetkileri ile kabineyle çalışma şeklini de ele alacak olan komisyon, TBMM İçtüzüğü, Siyasi Partiler ve Siyasi Etik kanunlarını çalışacak.

Öne Çıkanlar